Буковинська краса

Міста нашої країни вражають своєю красою, історією, неповторністю та символічністю. Візит у будь-який куточок України справляє незабутнє враження і залишає свій особливий слід в серці туриста. Побачивши архітектуру, почувши історію, ми нібито повертаємось в ті часи, коли постали наші українські міста. Чимало історичних пам'яток нашої держави не збереглися, але спогади про них у книгах, літописах, підручниках не дають їм зникнути назавжди.
Подорожуючи до нової історико-культурної пам'ятки, ми минаємо мальовничі зелені поля, які під промінням сонця кличуть нас стати на їх барвистий килим. Також можна побачити власними очима старовинні українські будинки, що вражають своїми настінними розписами у подорожніх селах. Зупинившись лише на хвилинку, можна почути милозвучну українську мову, що так гармонійно та вміло на устах переплітається з місцевим діалектом. Люди доброзичливо вітаються та з радістю підказують дорогу до таємничих українських місцин, про які навіть не здогадуєшся, що такі є саме в нас – в Україні.
Це місто є історичною столицею Буковинського краю, що носить назву Чернівці. Цей мальовничий осередок нашої історії не залишає байдужим навіть наймолодше покоління, що роззявивши рота, буде дивитись на неповторну архітектуру цього міста. Чернівці славиться пам'яткою архітектури, що включена до списку Світової спадщини ЮНЕСКО – Резиденцією митрополитів Буковини і Далмації. Сьогодні ця історична пам'ятка являє собою Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича.
Ступивши на територію вже відомого вже нам сьогодні університету, можна відчути дух історії, науки, грамотності, толерантності. Захоплює подих майстерність архітекторів, що побудували цю величну споруду. Резиденція справляє неабияке враження на кожного, хто вперше потрапив у це місто та завітав саме сюди. Адже неповторна архітектура, виконана в дусі еклектики, дає нам можливість стати свідками того, що в Україні працювали чи не найкращі знавці своєї справи, які змогли надати цій споруді такого приголомшливого вигляду. Резиденція, нині університет, поєднала у собі усі архітектурні стилі та культури, щоб продемонструвати нам цей чудовий симбіоз, який символізує об'єднаність та дружність усіх тих народів, що проживали та проживають у тій місцевості. Оздоблення дахів, різьба та розпис гуцульської орнаментики, що поєдналися з готичним стилем, створюють вражаючу гармонію, яку важко було б уявити, не побачивши все власними очима. Таке поєднання стало виразником краси та унікальності цього краю, його окрасою.
За Резиденцією простягається мальовничий парк, що відомий своїх неповторним виглядом та красою. Йдучи стежками просторого, засадженого різноманітними деревами та іншими рослинами, парку, можна насолодитися чистим повітрям, співом пташок, що так і піднімають настрій.
Це місце не лише осередок знань культури, історії, врешті-решт, а й місце, де можна віднайти душевну рівновагу та спокій. Подорож у мальовниче історико-культурне місто Чернівці подарує неповторні враження, нові знання, цікаві історичні факти, про які не знали раніше та наповнить духовно.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі