Юрій Кармазін про "незрозумілі ігрища" Української влади в ефірі 112 Україна

https://www.youtube.com/watch?v=3I3a46WMq9M
- З нами народний депутат України 2,3,4,6 скликань – Юрій Кармазін. Вітаємо Вас. Як юрист та досвідчений депутат скажіть, до чого рухається зараз країна?
Сьогодні день жалоби. І в першу чергу, я хотів би виразити співчуття всім рідним розстріляних мирних жителів і наших бійців.
Я вважаю, що непрофесіоналізм влади нищить шанси на розвиток України. Війна в тих розмірах, в яких вона є, сталася внаслідок того, що не дослухалися до того, про що ми говоримо з Вами , а також, до моїх заяв.
І саме через це у нас велика чисельність техніки РФ на території України та на кордонах. А щодо дій, які здійснюються, я хочу сказати наступне.
Деякі речі, які зараз відбуваються абсолютно не зрозумілі для мене.
"Непрофесіоналізм влади нищить шанси на розвиток України"
Цей непрофесіоналізм, який є в Уряді, в виконавчій та законодавчій владі, в команді у Президента, губить і з кожним днем, знижує наші шанси. Мені б хотілось, щоб цього не було.
Я як автор Кримінального Кодексу хочу сказати, що треба було зробити, щоб зараз Європарламент прийняв рішення про те, що ДНР і ЛНР є терористичними організаціями.
Потрібно рішення хоч одного суду в Україні про те, що є така терористична організація. Ще 16 травня з'явилося повідомлення в Генпрокуратурі про те, що вони зареєстрували кримінальне провадження. А далі що? Статтею 258-3 Кримінального передбачено, що створення терористичної групи чи терористичної організації, керівництво такою групою чи організацією або участь у ній, а так само організаційне чи інше сприяння створенню або діяльності терористичної групи чи терористичної організації, караються позбавленням волі на строк від восьми до п'ятнадцяти років з конфіскацією майна або без такої. Скільки таких діячів вже мало бути покарано?
Законом України "Про боротьбу с тероризмом" передбачено , що організації, які сприяють тероризму мають визнаватися терористичними.
Відповідно до статті 24 Закону України "Про боротьбу з тероризмом", у разі визнання судом України діяльності організації (її
відділення, філії, представництва), зареєстрованої за межами
України, терористичною, діяльність цієї організації на території
України забороняється, її українське відділення (філія,
представництво) на підставі рішення суду ліквідується, а належні
йому майно і майно зазначеної організації, яке знаходиться на
території України, конфіскуються.
Хочу нагадати всім, що на території України діє значна кількість козаків з Російської Федерації, інших угрупувань, в тому числі державних.
Проте, таких судових рішень у нас немає.
Хіба це важко було в Генпрокуратурі напружити мізки і прийти до таких висновків.
Якщо не розуміють, то нехай спитають або послухають хоча би.
"Чому бойовиків в Україні не визнано терористичними організаціями"
Тому, я звертаюся до керівників Держави, до Петра Олексійовича Порошенка, до Арсенія Яценюка, шановні, будь ласка, подивіться, у нас повний арсенал, який не використовується.
Вам сьогодні правильно кажуть, що Вами не вживаються жодних заходів по боротьбі з корупцією. Що ж Ви робите? Керівники правоохоронних органів чи прокуратури призначаються за колосальну мзду (хабар). А люди це знають. Це страшні речі і з цим треба боротися.
Верховна Рада грубо порушила Конституцію, коли 233 чоловіка прийняли Бюджет в непередбачений законом спосіб, на підставі неіснуючих законів.
Тобто, Конституція необов'язкова для цих 233 депутатів. Фактично, вони вчинили злочин. Тут має бути реакція громадськості.
Я вважаю, що ті речі, які сьогодні відбувалися в Верховній Раді України є злочинними. Коли на трибуну вийшов Міністр економіки і зразу почав говорити про законопроект № 1567 щодо переліку об'єктів права державної власності, що не підлягають приватизації - це була розписка щодо його повної непрофесійної підготовленості та його некомпетентності
Чому 2/3 підприємств, які належать державі, раптом захотіли вивести. Серед них і Національний виставковий центр України, Іллічівський судноремонтний завод, Українське Дунайське пароплавство, порти, залізниця, державне підприємство спиртової та лікеро-горілчаної промисловості "Укрспирт".
І молодці 7 народних депутатів із партії "Свобода", що почали блокувати трибуну. Вони правильно зробили. Це, мабуть, єдиний вихід, який залишався для захисту інтересів держави. Казна могла отримувати в сотні разів більше коштів, якби були призначені на керівні посади ефективні, порядні і чесні люди. У Фонді державного майна когось поміняли? Та нікого не поміняли. Чи в нас в Антимонопольному комітеті щось змінилося? Ні, нічого не змінилося. Чи ми почули доповідь Рахункової палати про Державний Бюджет чи звіт про минулий? Ні, не почули, нібито такого органу не існує. А це спеціальний інститут, який для цього існує. Тобто, відбулися ганебні речі.
Зрозуміло, що в тій ситуації, в якій знаходиться зараз країна, можна позбуватися тільки тих активів, які абсолютно неможливо підняти.
А працюючі підприємства, наприклад південні порти, віддавати під конкретну людину, під олігарха, з відомим прізвищем – Ахметов. Інші підприємства також готуються віддати таким же чином. Бюджет отримав би набагато більше, якби підприємства працювали.
Я прийшов до висновку, що відключення, які відбуваються, показали, що треба навпаки повертати енергосистему у власність держави. Міністр економіки і торгівлі просто не розуміє чому його поставили. Його поставили, щоб зробити ефективною економіку, створити умови для її розвитку. А які умови створюються? Нульові податки, податки наперед?
"Бюджет отримував би набагато більше, якби держпідприємства працювали"
А які умови створюються в місті Києві, коли чотири місяці в "Київпастрансі" людям не платять заробітну плату, коли сьогодні водії втрачають свідомість, бо вони голодні, коли вдвічі зменшилась швидкість метро.
Пане Яценюк, Ви в метро коли-небудь їздили? Ви бачили що це таке? Я б хотів би, щоб Ви зайшли в метро і подивилися, що швидкість поїздів сьогодні вдвічі зменшується, коли по 15 потягів стоять, бо немає запасних частин. І це Київ – столиця. Я не кажу вже про більш дрібні проблеми.
"донецький аеропорт сьогодні - найгарячіша точка на сході"
Згадаємо літні події, коли у бойовиків була одна самохідна установка "Нона". На сьогоднішній день в терористів, по свідченням РНБО, 1532 одиниці із них 542 танки, далі "Гради", "Смерчі", самохідні установки "Точка-У, вже з'явишся "Буратіно" і так далі.
Нагадаю Вам, що перший так званий "гуманітарний" конвой прийшов в зв'язку з тим, що від імені Адміністрації Президента заявлено, що готові приймати цей конвой.
"Чого Україна не знищує порушників кордону?"
Чому ми до сих пір не можемо сказати, що кожен автомобіль, який зайде без дозволу української влади буде знищено.
Ми знаємо, що в половині автомобілів з тих конвоїв везли боєприпаси. Чому вони не вибухнули ці боєприпаси по дорозі? Є дуже багато питань.
І дуже принизливо себе відчувають наші бійці, коли до низ за 200 метрів підходять танки, а хлопцям не дозволяють стріляти, погрожують трибуналом і так далі.
Ми весь час говоримо, що не буде цього, ніякого трибуналу, бо його не існує. Треба було впроваджувати військові трибунали, але не з цією метою.
Тобто, діє наказ про те, що відповідати треба тільки на вогонь, внаслідок чого, з 5 вересня територія захоплена терористами збільшилась вдвічі.
Також є абсолютно неправильним, що ми розрахувалися з російським Газпромом і з іншими організаціями, не враховуючи 2 млрд. кубічних метрів газу, який вони отримали в наших внутрішніх водах, в континентальному шельфі.
Ми ж не беремо приклад з Англії, коли захопили Фолклендські острови і вони оголосили, що територія в окрузі 200 миль буде заборонена для всіх і всі хто порушить кордон будуть знищені, будуть вважатися ворожими силами. Хіба ми такі заяви зробили?
У нас на повному серйозі ставляться питання про зменшення військово-морських сил. І хотіли перекинути їх в Миколаїв. І тільки позиція громадськості, політичних партій, в тому числі Партії захисників Вітчизни, привела до того, що це рішення не прийняте. Хто приймає такі безглузді рішення? Замість того, щоб дипломатичними каналами шукати як повернути ті кораблі, які залишились зараз на території окупованого Криму, будувати нові кораблі, отримувати можливу допомогу, в тому числі Американську і ставити питання про захист своєї території, в тому числі окупованого Криму.
"Аналіз резолюції Європапламенту щодо ситуації в Україні"
Я вважаю, що найбільший подарунок для нас зробив Європейський Парламент тому, що в п. 5 свого рішення вони чітко зазначили, що "рішуче засуджують агресивну і експансіоністську політику Росії, що є загрозою єдності та незалежності України і створює потенційну загрозу для самого Європейського союзу, в тому числі засуджує незаконну анексію Криму і неоголошену гібридну війну проти України…закликають звільнити Надію Савченко та інших військовополонених". Я вважаю, що цей документ - це колосальна перемога України і Президента, бо фактично він очолює зовнішньополітичне відомство. І це серйозна дипломатична перемога.
Мені здається, що окупанти зараз озвіріють і біля аеропорту, і кругом, в тому числі через таку перемогу, бо тут говориться про енергобезпеку України, про отримання любої зброї для України, також говориться про заклик до гуманітарної допомоги українцям, закликають Європейську комісію вжити заходів. Це дуже серйозний документ. Я хотів би зазначити, що крім резолюції є також вступна частина, де зазначено, що "оскільки угода про припинення вогню від 5 вересня 2014 року порушувалась сепаратистами та РОСІЙСЬКИМИ силами щоденно".
Мені здається, що в зв'язку з цим, Президенту треба однозначно заявити, "що окупанти порушили перемир'я і це засвідчено зараз кругом. Ми пропонуємо вам відійти на ті позиції, де ви знаходились до Мінських домовленостей. Якщо ви не відійдете, то всі цілі, які знаходяться тут, будуть такими, що можуть бути уражені". Але треба про це попередити, щоб про це знало світове товариство, що ми робимо це цивілізовано, що це відбулося в порушення домовленостей, бо ми виходить весь час терпимо.
Ви знаєте, в Ізраїлі б не допустили, щоб терористи наблизились на стільки близько. Очевидно там є не один підрозділ, який привозив і судив тих терористів.
"На період військового часу слід відновити смертну кару"
Я вже сьогодні казав про дію статті 258-3 Кримінального кодексу України, яка передбачає боротьбу с терористами, і визнанням терористичних організацій. Я стояв на трибуні ВРУ і доповідав про скасування в Україні смертної кари. Але зараз, по відношенню до тих, хто вбиває людей, має вона застосовуватись. Тобто, я вважаю, що постало питання про відновлення смертної кари та про її застосування.
"Без запровадження воєнного стану, Україні не перемогти"
Далі, з запізненням на півроку, нам треба оголошувати воєнний стан на території уже не тільки Луганської і Донецької областей, але й в Херсонській, Запорізькій, Харківській, Одеській і в Миколаївській областях. Чому? Є небезпека. Ми не перекрили кордон, так звані "туристи" ще заїжджають з різними намірами. Кордони треба перекривати, навіть ті, які ми маємо. Цей "туризм козачків" має бути припинений. Ми маємо чітко заявити, що люба людина, яка опинилася на території України без дозволу української влади буде поза законом.
Введення надзвичайного стану не є оголошенням війни. Це визнання агресії. 15% території захоплені - це тільки територія Автономної Республіки Крим. Хіба це не агресія? Сьогодні абсолютно всіма міжнародними інституціями і нашими органами влади констатується, що на нашій український території знаходиться від 8 до 10 тис. російських військ. Хто їх сюди запрошував?
Та ні однин озброєній солдат – іноземець не може тут знаходитись без дозволу Парламенту України. Ми їх сюди не запрошували. Ми маємо право оголошувати воєнний стан.
Той факт, що дехто в європейських країнах нашому Президенту чи Уряду пальчиком показує і каже про те, щоб не вводили надзвичайний військовий стан. Ми не зупинимо просто так противника. Ми маємо чітко реагувати.
Я бачу недоробку Павла Клімкіна як Міністра закордонних справ України. Я вважаю, що він надзвичайно слабкий міністр. Тому що кожна дія Російської Федерації на території України і на території Автономної Республіки Крим ( заведення нових військ, нових літаків, підготовка бойовиків має супрводжуватись нотою, про яку має знати увесь світ. Ми про це чуємо? Ні, немає цього.
Мені взагалі здається, що відбувається який "договарнячок" з РФ.
Ви показали сюжет, де Ю. Бойко сказав, щоб призвали в армію представників ВРУ, РНБО, Кабміну, Адміністрації Президента.
Я б хотів би сказати пану Бойку, взагалі б треба було нічого не коментувати, хай би він краще вніс ті 250 млн. різниці по "вишкам Бойка", і далі б спрацювала Генпрокуратура і ми б побачили, що далі робити. Тим більше говорити про те, що весь парламент призвуть ніхто в це не вірить. Ні в якій державі світу такого немає.
- Можливо тут йдеться про ворога в суспільстві, коли друзям все, а ворогам закон?
- Ворогам немає закону, виходить, що від друзів все. Всі, хто відстояв Майдан, вибороли перемогу, вони опинилися сьогодні в найгіршій ситуації.
"Всі хто вибороли майдан зараз знаходяться у найгіршій ситуації"
Їх обклали колосальними податками, вони збідніли в два рази, вони не бачать просвіту в кінці тунелю. Вони бачать абсолютно некоректні, непрофесійні дії Голови НБУ. Вони втратили довіру до національної грошової одиниці. Вони втрачають довіру до Уряду. Треба відновити довіру до Уряду, НБУ, Генпрокуратури. А це треба робити тільки кадровими рішеннями і терміново. А якщо ні, то будуть дуже страшні наслідки. Напруга в суспільстві надзвичайно серйозна. Мені здається, що зараз є вся законодавча база, позитивні прийняті рішення, одне з яких зараз дозволяє притягнути до відповідальності і конфіскувати майно і того ж Азарова, Януковича, і всього їх оточення за допомогу терористам. І я думаю, ми маємо це зробити, має зрозуміти це Президент, Прем'єр і керівництво ВРУ.
- Дякую за участь. Юрій Кармазін був з нами.
- Хай щастить. Нехай цей день закінчиться добре. Щоб в аеропорту залишились всі живі. Хай будуть всі живі наші воїни. Мудрості нашим політикам.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі