Молода команда Порошенка діє старими методами

Лозунг Петра Порошенка "Жити по-новому", з яким він ішов на Президентські вибори у травні вселяв у серця людей надію. Надію на те, що часи тотальної корупції та цинічності влади залишились далеко позаду. І на справді, може, в це вірив і сам наш теперішній гарант. Втім дії його команди говорять далеко про інше.

У випадку з Одещиною це два одіозні керманича області Ігор Палиця (Голова Одеської ОДА) та Олексій Гончаренко (Голова Одеської облради). Якщо говорити про сина колишнього очільника Антимонопольного комітету України, який побудував свій політичне сьогодення на звинуваченні батька в усіх земних гріхах та дешевому піару на проблемах Одеситів. Детальніше тут.

Вступивши до Партії Регіонів у 2005 році він свято відстоював її ідеали. Про що говорити, якщо першим же рішенням, яке він підняв в Одеській обласній раді в, яку він, до речі, обрався за списками Партії Регіонів було рішення про зміну до регламенту Одеської міської ради, за яким мовою роботи ради, його виконавчих органів та для офіційних заяв, поряд з українською мовою стала російська мова. І в подальшому агітація за "двуязичную Украину" допомагала йому набирати політичні бали в Одеському регіоні.

З "Партії регіонів" Олексій Гончаренко вийшов 19 лютого цього року із резолюцією: "В такой ситуации оставаться во власти я не могу". Тим не менш поза владою він перебував не довго і вже 14 серпня був обраний головою Обласної ради Одеської області.

Але, на превеликий жаль, пан Олексій продовжує жити "по-старому" застосовуючи адміністративний тиск від імені Президента та політичного блоку, який він представляє. Так на вимогу очільника Облради, в одному із районів Одеської області в НЕДІЛЮ на десяту ранку були скликані сільські та селищні голови, на якій Олексій Олексійович розповів про те як буде солодко жити, якщо Блок Петра Порошенка переможе на виборах, та як ЇМ всім буде гірко, якщо цього не відбудеться, після чого розповів про свого друга, депутата обласної ради, який як раз обирається по їх округу і за якого теж треба неодмінно проголосувати. Причому промова ця цінічно перепліталася із цинічним згадуванням трагедії українського народу, а саме війни на Сході. Цинічним це було по тій простій причині, що це казала людина, яка ще декілька років тому бігала по Одесі із російськими прапорами і кричала про автономію Одещини, а тепер розповідає про себе і Порошенка, як єдиних гарантів миру.

Адмінресурс в чистому, як сльоза дитини, вигляді.

Якщо відкинути емоції, то слід побажати Петру Порошенку та його технологам більш ретельно підбирати кадри у команду інакше лозунг "Жити по-новому" буде викликати не менше посмішок ніж меседж його попередника Віктора Януковича "Україна для людей". Адже "короля грає світа", а зараз до Петра Олексійовича приліпилося занадто багато людей, які з одного боку мають доволі неоднозначне політичне минуле, а з іншого своєю поведінкою дуже шкодять його іміджу. Та будемо сподіватися, що з часом ці "пріліпали" зникнуть на завжди або ризикує зникнути "король"…

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі