Олександр Бригинець
Журналіст, громадський діяч, Позаштатний радник Міністра інформполітики в зоні АТО
07.10.2014
1

Борцям проти ГЕС погрожують "відправити в АТО" та "спалити хату"

Активістам села Розтоки на межі Косівського району Івано-Франківщини та Путильського району Чернівецької області, які борються проти спорудження ГЕС на річці Черемош, погрожують "забрати родичів в АТО" та "спалити хату".

Будівництво ГЕС в Карпатах давно викликає численні протести місцевого населення. Не стало виключенням і село Розтоки Косівського району, оскільки будівництво ГЕС призведе до вкрай негативних екологічних наслідків.

Представники ініціативної групи села зібрали біля 200 підписів проти будівництво ГЕС. Для такого невеличкого села 200 підписів – чимала цифра.

Навіть якщо припустити, що йшлося б про будівництво об'єкта, який не наносив би шкоду екології, то забудовнику все одно треба було пробувати переконати місцевих жителів у доцільності будівництва об'єкта, а не погрожувати людям. Адже не забудовникам, а жителям села вирішувати - бути чи не бути будівництву (в даному випадку ГЕС) в їхньому населеному пункті.

Інвестором відповідного спорудження ГЕС виступає спеціально створене під це будівництво ТЗОВ "Косівгідроенерго". Але, за інформацією місцевих журналістів, за цим всім стоїть відомий в Косівському районі колишній регіонал В.Шкондеюк.

Моя команда бере під власний контроль появу нових фактів погроз активістам, адже після Революції Гідності старі методи влади діяти не повинні!

Також звернувся до представників забудовників ТЗОВ "Косівгідроенерго" з вимогою провести публічне громадське обговорення проекту будівництва малої ГЕС на р.Черемош в селі Розтоки і забезпечити вільне висловлювання власної думки тим мешканцям с.Розтоки, які виступають проти будівництва ГЕС.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі