Олександр Бригинець
Журналіст, громадський діяч, Позаштатний радник Міністра інформполітики в зоні АТО
06.10.2014

Виправдовуючись відсутністю землі, влада віддала забудує історичну площу?

Ярмаркову площу, де знаходяться підмурки будівель гетьманської столиці м. Глухів (що є нововиявленими об'єктами культурної спадщини), місцева влада віддала під забудову, виправдовуючи себе тим, що у них немає інших ділянок для забудови.

Виконавчий комітет Глухівської міської ради Сумської області повідомив, що на території міста розташований національний історико-культурний заповідник "Глухів", що унеможливлює виділення землі під забудову.

Сам виконком визнає, що він діє неправильно, але виправдовує свій злочин нібито тиском громади на депутатів.

З листа: "На сьогодні виділення земельних ділянок потребують більше 190 мешканців міста, які протягом 2010-2014 років офіційно звернулися до міської ради із відповідними заявами. Ці заяви залишилися незадоволені, оскільки на території міста обмежена кількість вільних земельних ділянок, які можна надати для будівництва та обслуговування господарських будівель і споруд.

Представники територіальної громади не розуміють позиції влади, коли при відсутності будь-якого будівництва житла в місті не вирішується питання виділення земельних ділянок для індивідуального будівництва. Про це громада заявила під час обговорення детального плану забудови мікрорайону, де знаходиться Ярмаркова площа, яка на сьогодні в занедбаному стані".

Але закон вищий і культурна спадщина важливіша, ніж будь-які комерційні інтереси окремих людей.

За словами виконкому Глухівської міської ради, земельні ділянки, які розташовані на Ярмарковій площі і включені рішенням міської ради до переліку земельних ділянок, які можуть бути виставлені на земельні торги у 2014-2016 роках, на сьогодні плануються для виділення військовослужбовцям Збройних сил України, МВС, СБУ та інших військових формувань, які захищають Україну.

Зауважте, як хитро написано в документі: "…для виділення військовослужбовцям Збройних сил України, МВС, СБУ та інших військових формувань, які захищають Україну", а іншому місці написано: "…за продажем на аукціоні". То це будуть виділяти учасникам АТО, чи продавати на аукціоні тим, хто більше заплатить? Хоча, в принципі, це не має значення! Які б наміри не були у влади, порушувати закон не можна. І той злочин, який вчинила місцева рада у часи Януковича, зараз, коли ми намагаємося будувати по-справжньому правову державу, повинен бути скасований.

Оскільки сама Глухівська міська рада не усвідомлює злочинності своїх дій, то я звернувся до прокуратури Сумської області із проханням розібратися у ситуації, оскільки унікальний об'єкт культурної спадщини хочуть перетворити у котеджне містечко.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі