Микола Грабар
Голова Української спілки боротьби з мафією та корупцією, лідер Національно-визвольного руху "Антимафія", президент Всеукраїнського центру захисту прав людини, народний депутат України 2 скликання, депутат Київради 1, 2, 3 скликань, кандидат на пост Президента 2004 року, українець, одружений, маю двох дітей, 3-х внуків та 1 внучку.
12.04.2014

Нам не потрібна влада, яка не піклується про свій народ!!!

Нам не потрібна влада, яка не піклується про свій народ!!!

Коли голова НБУ Степан Кубів та Кабінет Міністрів України нарешті звернуть увагу на стрімке падіння гривни і запропонують країні чіткий план приборкування девальвації гривни і реформування української економіки, відповідно?

Один з екс-заступників голови НБУ Олександр Савченко вважає, що стабільний курс гривні, що протримався на рівні 8 гривень за долар США протягом 2008-2013 років був шкідливий для економіки України і привів до накопичення торгового дефіциту і до суцільної доларизації України.

Про це О.Савченко написав у своєму блозі (див. Обозреватель за 11.04.2014р.).

З автором погодитися не можна. Він сам собі суперечить. Говорить, що стабільність курсу гривні призвела до суцільної доларизації України. Це м'яко кажучи неправда.

Адже коли курс гривні був стабільним, то населення переважно тримало свої грошові заощадження в гривні, тому, що тримати гроші на депозиті в гривні під 20-25 %% річних було вигідніше, ніж під 7-9 %% в доларах США.

І якщо в населення на руках 60 млрд. доларів, як стверджує автор цієї статті, то населення України зараз повинно бути просто в "шоколаді".

Але так не виходить. Зараз навпаки, кожен житель України, що має хоч якісь заощадження, прагне перевести свій копійчаний доход в гривні в долари, щоб хоч якось уникнути подальшого знецінення гривні.

І ще Савченко не говорить найголовнішого, що зростання курсу долара і падіння гривни - це штучний процес, це офіційний державний курс, що проводиться "новою" владою - НБУ і Кабінетом Міністрів України.

Протягом останніх тижнів спостерігається катастрофічний обвал гривні. Учора і сьогодні були побиті абсолютні рекорди курсу долара США і Євро по відношенню до гривні за усі роки існування України.

Готівковий долар на міжбанківській валютній біржі сьогодні становив 13,44 гривен, а Євро - 18,87 гривен.

Це у свою чергу призводить до розкручування маховика інфляції. І нікому в цій державі до цього немає справи. Усе і всі спокійні як у Багдаді.

Запитаєте, а для чого це новій владі треба і який у неї інтерес ?

Відповідь на це питання дуже проста. Влада чекає доки не отримає 18 млрд. доларів траншу від ВМФ.

Ось простий розрахунок. 18 млрд. дол. Х 8 грн = 144 млдр. грн, а 18 млрд. дол. Х 20 грн = 360 млрд. гривен.

Ось вам і джерела для покриття дефіциту держбюджету. І нічого не потрібно робити.

Головне штучно підняти, як можна вище, бажано до самих НЕБЕС, курс долара.

А враховуючи, що ні мінімальний прожитковий рівень, ні мінімальна заробітна плата, ні мінімальна пенсія в Україні впродовж 2014 року підвищуватися не будуть, то це гарантована схема "вирішення" владою усіх її проблем.

Особливо якщо сюди додати підвищення цін на все - починаючи від газу, комунальних платежів і закінчуючи горілкою, сигаретами, акцизами на бензин і дизельне паливо, а також якщо врахувати відміну владою всім і усіх пільг і надбавок, зменшення розмірів державної допомоги при народженні дітей і так далі.

Правда необхідно сказати, що потім, після переведення валютного траншу в гривневу масу, з якої виплачуватимуться зарплати, пенсії, будуть погашатися заборгованості держави в гривні і таке інше, влада з часом, поверне колишні 8,50 - 9,50 грн. за долар,

Адже їй також доведеться купувати ті ж долари для оплати Росії вартості спожитого газу (на сьогодні це більше 2 млрд. доларів США), а також виплачувати відсотки Заходу по всім отриманим західним валютним кредитам, в т.ч. тим, що були отримані раніше минулою владою.

Ну і плюс, не забуватимемо, що представникам нинышньоъ влади потрібно не забути свої "бакси" збагритьи(збути) по найвищому і відповідно по найвигіднішому курсу, щоб і тут добре "заробити". Це ж так просто.

Ну а прості люди, знову запитаєте Ви, як вони, що буде з ними і з їх заощадженнями, адже вони поза сумнівом знову втратять на цих валютних гойдалках-каруселях, а простіше кажучи на валютних спекуляціях ?

Так, втратять, ну і що ? А кому в цій країні є діло до простих людей ? Головне, щоб влада і олігархи нічого не втратили.

А люди ? А що люди, вони ж виборці, просто виборці, електорат. Політики вже навчилися не звертати увагу на цю "малозначну" для них проблемку.

Тим паче, що це вже не вперше. Все одно пробачать.... або забудуть... чи баки їм заб'ють черговим скандальчиком, якою небудь "войнушкой", захопленням терористами чергової адміністративної будівлі і так далі.

Ось незабаром високими цінами на продукти і ліки (потрібно ж додуматися до такого - за 23 роки незалежності України саме ця влада уперше за весь час існування держави, під приводом подолання економічної кризи, ввела податок ПДВ на ліки, чим відразу ж підвищила вартість ліків на 27-35 %%, ось нехай і лікуються після цього люди похилого віку, пенсіонери та інваліди), зменшенням народжуваності ми досягнемо ефекту кількісного зменшення населення України до потрібного - в 30-35 мільйонів жителів.

Саме таку цифру жителів а Заході вважають оптимальною для України. А ми все робимо так як нам каже Захід, інакше нам не дадуть кредити.

А без кредитів нам ніяк не можна. Навіщо нам розвивати своє власне виробництво. Навіщо реформувати українську економіку. На це у нас немає часу. Адже ми чекаємо західні кредити і готуємося їх правильно використати...

Здається "нова" влада йде по неправильному старому і помилковому шляху !!!

Нам не потрібна така влада !!!

P.S. Верховна Рада України вчора нарешті таки проголосувала за зменшення ПДВ на ліки з 20 % до 7 %. І це подається ЗМІ, народними депутатами та урядовцями, як ціле благодіяння, як якийсь подвиг, який зробили депутати спільно з Урядом. А люди вже і насправді сприймають це як позитивний хід нової влади, яка зменшила податок на ліки. Адже вони, як було сказано вище, вже забули, що лише кілька тижнів тому назад саме цей Уряд запропонував, і саме ця Верховна Рада ухвалила закон, яким і було введено цей податок 20 % ПДВ на ліки.

11 квітня 2014 року.

м.Київ

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі