Ігор Попенко
Голова Вінницької обласної організації Всеукраїнської незалежної профспілки "Трудящі"
31.01.2014

Схід і Південь потім пожаліють про розкол України

Високопосадовці від Партії регіонів та кримські депутати знову взялися за російський варіант нав'язування страшилок про поділ України.

Шкода, якщо цілісність нашої держави зберегти не вдасться. Проте, бажаєте - відділяйтесь! Я краще житиму в маленькій, але вільній країні, не переймаючись майбутнім своїх дітей. І, навпаки, у мене зовсім немає бажання жити у великій, але злиденній державі. Бо в ній економіку пожирає тотальна корупція.

Я не хочу жити у країні, де люди бояться міліції, як в 1990-х боялися бандитів.

Деякі депутати від Партії регіонів щосили кричать: Європа сама перебуває в економічній кризі. Та я мрію жити в такій економічній кризі! Там люди мають непорушні, гарантовані Конституцією права.

Якщо станеться поділ України, він буде подібний до поділу післявоєнної Німеччини. У східній Німеччині усвідомили, що такі ж німці в західній частині живуть набагато краще, і розібрали Берлінську стіну.

Так само й український Схід, порівнюючи пізніше європейське життя Західної України зі своїм (рівень корупції, соціальну складову, рівень освіти, доріг тощо), прозріє й волатиме про возз'єднання.

Але шкода часу, який буде втрачено. Шкода донеччан, яких зомбують із телеекранів провладні депутати непомірними запасами вугілля. Мовляв, "ми цим збагачуємо Україну", "ми - найбільша промислова зона", "ми найбільше платимо податків". Насправді шахти дотаційні. З держбюджету виділяють кошти, аби вугільна промисловість не вмерла.

Упевнений, якби донеччани та кримчани мали можливість проведення чесного референдуму, більшість проголосували б за вступ до ЄС, а не ТС. Бо на підсвідомому рівні розуміють: Москва - це не вся Росія, й рівень життя росіян дуже далекий від європейського. А права та свободи в них взагалі відсутні. Де-юре Росія та Україна - демократичні країни, де-факто - маємо диктаторську владу.

Навіть Майдан вони називають конфліктом між бандерівцями та кримчанами чи донеччанами. Сьогоднішній Майдан - це конфлікт між сліпим віруванням у нав'язану думку та вмінням самостійно мислити, конфлікт між цивілізацією та відсталістю, між відчуттям себе вільною людиною й рабом.

Найстрашніший ворог сьогодення - це мовчазна згода.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі