mirko
Душею я демократ i визнаю демократiю, пряму демократiю, сувереном якої є Народ
21.01.2014

Як розрубати "гордiїв вузол"?

Не вдаючись достеменно у iсторiю виникнення вислову "розрубати гордiїв вузол", а зосередимося: де ця подiя вiдбулася та за яких обставин, що вiн символiзув та чому вiн став всесвiтньовживаним.

Подiя ця вiдбувалася у стародавньому царствi Фрiгiї ( територiя теперiшньої Туреччини) за 700 рокiв до н.э. Народ, щоб покiнчити з багаторiчною смутою i роздорами (це схоже з тим, шо дiється в Українi впродовж 22 рокiв) та з поради оракула призначив cвоїм царем селянина, якого першим зустрiли на околицi мiста. Селянина звали Гордiй, який їхав на возi, запряженому парою волiв.

Пройшов час. Царство, у якому царював Гордiй, значно розбагатiло, а на вiдзнаку успiшного царювання, Гордiй поставив у храмi Зевса, як символ, свого воза з прив'язаним до дишла ярмом скдадним з прядива вузлом. Доречi. Вузол цей не був складним. Складнiсть була в тiм, що вiн був зав'язаний прядивом з коноплi, а у цьому випадку практично не можливо знайти нi початку, нi кiнця вузлу. Та його необов'язково було розв'язувати, достатньо було витягти шворiнь з дишла, а сам вузол з ярмом потягти до кiнця дишла i таким чином роз'єднати ярмо вiд воза, чого необхiдно було досягти.

... довно i марно провозившись з вузлом, Олександр Македонський своїм мечем розрубав його, сказавши: "байдуже, яким засобом вiн буде розв'язаний".

З того часу "розрубати гордiїв вузол" - означає використати некласичний, неординарний i одночасно високоэфективний засiб вирiшення проблеми.

Сьогоднi, ситуацiя, яка склалася в Українi (масовi протести народу проти кланово-олiгархiчного режиму) нагадує собою "гордiїв вузол" далекої Фрiгiї. Вiдмiннiсть в тiм, що в Українi не знайшовся "Оракул", який пропонував би розв'язання, раз i назавжди, проблему влади, не кажучи про "свого О. Македонського".

То яким чином мають поступити протестувальники? Вiдповiдно статтi 5 Конституцiї України Народ володiє монопольним правом не тiльки звiльняти з посад будь-яку особу, а змiнювати Конституцiйний устрiй. Поки що Конституцiйний устрiй нас задовiльняє, а кланово-олiгархiчний режим слiд викорчувати, починаючи формувати, вiдповiдно волi Народу, виконавчi органи державної "влади" i мiсцевого самоврядування, прийнявши наступний Закон:

ЗАКОН № 1

Народного Вiче Евромайдану.

1. Нинiдiючi Верховна Рада, державна виконавча "влада", мiсцевi органи управлiня, суди скомпроментували себе корупцiєю, iгноруванням Консттуцiї i законiв, протиправним збагачуванням, безвiдповiдальнiстю - об'являються нелегiтимними та зупиняють свою дiяльнiсть з дня прийняття цього Закону.

2. Призначити:

1). На посаду Голови держави (Президентом) п. Володимира Тимофiйовича Ланового, звiльнивши з цiєї посади Вiктора Федоровича Януковича.

2). Генеральним прокурором України п. Сергiя Петровича Головатого;

3). Мiнiстром внутрiшнiх справ України п. Григорiя Омельяновича Омельченка,

4). Головою СБУ України п. Валентина Олександровича Наливайченка,

звiльнивши з посад, працюючих до прийняття цього закону Генрального прокурора України, Мiнiстра внутрiшнiх справ України. Голову СБУ України.

5). Привести названих осiб, на Майданi, до присяги служити своєму Народу.

... сiчня 2014 року, м. Київ.

Тiльки зробивши цей крок, та допомогти сформувати новi органи, як усе стане на свої мiсця. Скiльки смiття буде виметено, якi величезнi матерiальнi ресурси вивiльняться на користь людям працi. Не вiрьте нi одному майданному демагогу! Вiрьте своєму розуму, своїй логiцi! Нам потрiбнi, у першу чергу, виконавчi органи управлiння.

Пам'ятайте: "або сьогоднi, або нiколи!" Кожний невикористаний день, будь-яке зволiкання - це веде до поразки протестувальникiв. Невже...

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі