Яценюк підстрелив Кличка

Сьогодні в парламенті відбувалися просто таки сенсаційні події. По перше, все суспільство очікувало, що Рада нарешті розгляне законопроект, який би дав можливість забезпечити лікування Юлії Тимошенко за кордоном. Але - парадокс! - ті, хто впродовж останніх місяців гучно цього і вимагав від Януковича, раптом передумали. Тепер Яценюк хоче не лікувати Тимошенко, а щоб Янукович її помилував. Очевидно, Арсеній прочитав мій текст місячної давності, де я доводив, що різниці між лікуванням і ув'язненням Тимошенко практично немає ніякої. Що лікування Тимошенко - це як при царях заміна тюремного ув'язнення на висилку в Сибір. Тільки тепер Тимошенко хочуть вислати з Качанівки в Німеччину. І Ленін так у 20-х роках минулого століття висилав за кордон цілими пароходами кращих представників російської інтелігенції. І Сталін так вислав, а потім убив Троцького.

Тепер замість висилки "на лікування" Яценюк вимагає помилувати Тимошенко. Однак хрін редьки не солодший. Помилування не поновлює Тимошенко в громадянських правах і, найперше, брати участь у виборах. І, щонайважливіше, милують тільки тих засуджених, які визнали свою вину і розкаялися! Різницю між амністією і помилуванням вам пояснить будь який юрист. Під амністію може потрапити будь хто із засуджених, який відбув частину строку покарання, навіть якщо він не визнає своєї вини. Натомість милують тільки того, хто розкаявся. Тимошенко не визнає своєї вини - і правильно робить! - тому ніяке помилування їй не треба. Тільки повна реабілітація, виправдання і поновлення в усіх громадянських правах! Як це робили з жертвами сталінських репресій після смерті душогубця. Така моя особиста позиція, така ж позиція самої Юлі. Проте Яценюк замість того, щоб добиватися звільнення і реабілітації Тимошенко, просить Януковича її помилувати. Чому Арсеній лише імітує боротьбу за звільнення Тимошенко? Відповідь дуже проста - тому, що саме він зробив усе для того, щоб Юлю посадили. Адже саме Яценюк у 2009 році під диктовку Ющенка і Балоги вимагав пожиттєвого ув'язнення для Тимошенко за "зраду Батьківщини внаслідок підписання газових контрактів". Тепер, щоб перебрати на себе юліних виборців, Яценюк робить вигляд, що прагне звільнення Тимошенко. Насправді, я переконаний, сьогодні Арсеній більше Януковича зацікавлений у тому, щоб Тимошенко сиділа чи, на гірший для нього випадок, була помилувана Януковичем без права брати участь у виборах.

Ще одна без перебільшення сенсаційна історія в парламенті - внесення змін до Податкового кодексу. Регіонали з грубим порушенням регламентної процедури - без постатейного обговорення в другому читанні - сьогодні проголосували цей законопроект уцілому. Серед 160 поправок, одноголосно підтриманих регіоналами, комуняками, тушками і позафракційними продажними шкурами-бізнесменами, виявилася і поправка #76 народного депутата від "Батьківщини" І. Бриченка. Ось вона:

Ця поправка, яка набула вже сили закону, напряму спрямована проти Віталія Кличка. Сьогодні він сам з парламентської трибуни визнав, що має право постійного проживання в Німеччині, де і платить податки із своїх мільйонних статків. Отже, Кличко вважається таким, що не проживає в Україні. А, значить, і не може балотуватися в Президенти України на виборах 2015 року, бо згідно вимог Конституції України особа, яка претендує на президентську посаду, має останні 10 років постійно проживати в Україні.

Найголовніше, що цього тесака в широку спину боксера вставив заклятий його побратим по опозиційний діяльності Арсеній Яценюк. Навряд чи хто повірить, що до того невідомий не те що суспільству, а й навіть у парламенті, миколаївський селянин Ігор Бриченко сам би додумався до ініціювання вказаної законодавчої ініціативи. Виправдання Яценюка і самого Бриченка з цього приводу з трибуни Ради виглядали не те, що непереконливо, а просто смішно. Арсеній заявив, що пропозиції Бриченка підробили, але сам автор скандальної поправки цього не підтвердив. Крім того, український парламент хоч і схожий на шарашкіну контору, однак система реєстрації і діловодства там завдяки керівнику апарату, досвідченому і хитрому Валентину Зайчуку (завдяки цим якостям він пережив уже чотирьох спікерів і переживе ще стільки ж, якщо не скуриться) працює як швейцарський годинник, тому жоден папірець нікуди не проскочить без реєстрації і десятка віз. Пропозиції Бриченка теж були офіційно зареєстровані і розглянуті в податковому комітеті. Коли вже сьогодні Кличко дізнався про підготовлену йому западню, він з'явився вранці на засідання фракції Батьківщини і влаштував Яценюку скандал. Викритий Арсеній вимушений був наказати Бриченку написати листа про відкликання "своєї" поправки. Водночас Яценюк, очевидно, повідомив про свій провал регіоналів і ті стрімголов, порушуючи вимоги регламенту, за сприяння спікера проголосували закон уцілому. Кволі спроби недосвідченого у брудному парламентському закуліссі Кличка зашкодити змові регіоналів і Яценюка виявилися марними. Щоб врятувати ситуацію і відстояти своє право балотуватися в президенти Віталій мав би не імітувати блокування трибуни, а дати в зуби тим, хто затіяв цю гру проти нього.

Після того, як регіонали руками бютівців законодавчо усунули Кличка від можливості брати участь у президентських виборах, Яценюк вийшов на трибуну і патетично запевнив, що опозиція єдина як ніколи. Авжеж. Все суспільство у прямому телеефірі мало змогу в цьому переконатися. У мене, як кажуть, не витримала душа поета, тому я вимушений був виривати у Рибака можливість виступити, щоб розповісти цю історію. Інакше вона б так і залишилася надбанням парламентських кулуарів і нечисленного кола обізнаних.

Насамкінець хочу звернутися до Кличка. Віталію, на мою думку, Президентом України може бути лише той із співгромадян, хто живе у цій країні і платить тут податки, навіть якщо їх влада розкрадає. Якщо я живу в Україні, якщо в мене немає паспортів чи видів на проживання в інших країнах, то мені ця поправка Яценюка-Бриченка до одного місця. Якщо у Вас, Віталію, у цьому плані теж все чисто і відповідно до законодавства України, то чого Ви так розхвилювалися? А якщо Ви є резидентом в Німеччині і платите там податки, то може Вам варто позмагатися за посаду президента Німеччини, тим більше, що вона теж скоро стане вакантною. З Вашим боксерським рейтингом Ви цілком можете розраховувати на перемогу у Німеччині. А в Україні Президентом хай стане той з українців, який вболіває за долю своєї країни усіма фібрами своєї душі, а не лише тому, що так вимагає поточна політична кон'юктура.

Олег Ляшко,

Лідер Радикальної партії

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі