Уряд повинен змінити акценти держбюджету на 2014 рік

Як відомо, існує ризик, що держбюджет 2014 року не буде виконуватися передусім у частині соціальних виплат.

Тому партія "УДАР" вимагає від уряду змінити філософію та акценти державного бюджету на наступний рік, а саме: від забезпечення інтересів та соціальних потреб влади, чиновників і тих, хто їх захищає (міліція, судді, прокурори), перейти до забезпечення соціальних прав простих українців - вчителів, лікарів, працівників соцсфери, науковців, пенсіонерів.

Потрібно скасувати усі пільги та привілеї високопосадовцям, у тому числі народним депутатам, урядовцям, президенту, запровадити єдині принципи нарахування пенсій для чиновників і звичайних громадян.

Передусім варто скоротити як чисельність самих чиновників, так і чисельність різноманітних контролюючих та перевіряючих структур, які не дають вільно розвиватися українському бізнесу та економіці в цілому. К

Крім того, провести "оптимізацію" не лікарень, поліклінік та навчальних закладів, а "силових структур", в тому числі органів внутрішніх справ, прокуратури, судів. Скоротити їх фінансування. Потрібно нарешті припинити витрачання бюджетних коштів на так звані "псевдо інфраструктурні" та "псевдо інноваційні" проекти, адже виділені на цю мету кошти осідають в кишенях корупціонерів-чиновників різного рівня.

Треба зробити реальні кроки назустріч малому і середньому бізнесу, у першу чергу через зменшення податкового навантаження, ставок єдиного соціального внеску, спрощення процедури започаткування бізнесу, скорочення числа перевірок, контролюючих та перевіряючих структур тощо.

Для пожвавлення економіки, весь зекономлений ресурс потрібно спрямувати на підтримку купівельної спроможності українців: через підвищення заробітних плат, індексації пенсій та всіх видів соцдопомоги.

Аби забезпечити зростання рівня життя в країні, необхідно здійснити індексацію розміру прожиткового мінімуму такими темпами, що перевищують прогноз інфляції в країні. І вже відповідно до цього переглянути розміри всіх видів соціальної допомоги.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі