Дмитро Корнійчук
Журналіст, історик Вважаю, що ми маємо вчитися на своїх історичних помилках
19.08.2013
2

Літо. Спека. Політика. Провокації

Літній сезон завжди є важким для українських політиків. Особливо – опозиційних. Майже усі українці  традиційно знаходяться у відпустках. Тому важко підтримувати цікавість до імітації опозиційної діяльності. Але все у цьому житті можливо, якщо ти живеш в Україні.

Спочатку українців намагалися підняти на боротьбу із злочинною владою, спекулюючи на трагічних подіях у Врадіївці. Саме опозиція спромоглася перетворити людський гнів у фарс та чергову тотальну безнадійність. Адже одразу у Врадіівці з'явилися опозиційні депутати, які потім розпочали нікому незрозуміло ходу на Київ. Тим самим , майстерно відвернувши увагу громадськості від проблем, що відбуваються у міліції. Та того факту, чи дійсно покарають врадіївських ґвалтівників. Тобто, тих простих речей, які дійсно важливі для суспільства.

Потім опозиція намагалась привернути до себе увагу, організувавши штурм міліцейського відділку у Києві руками близьких громадянських активістів. Що повинна була побачити та зробити країна? Народний гнів проти міліції? Брати зброю та знищувати міліціонерів у своїх містах та селищах?

Не обійшов сезон літніх провокацій і ЗМІ, близькі до опозиції. Не встиг затихнути скандал навколо столичного каналу "ТВАй", який  ділили між собою самі опозиціонери, як опозиція почала кричати про знищення чернівецького "ТВА".  Нагадаємо, що цей канал належить близькому до Яценюка депутату Пишному.

Лунало багато заяв на кшталт "Влада та обласна адміністрація знищує свободу слова у Чернівцях"  або "Злочинна влада проводить політичні репресії проти опозиційного депутата".  І ніхто не намагався з'ясувати, що дійсно відбувається.  Журналістів каналу навіть відправили мітингувати у Києві. Аж раптом канал знову почав працювати. І опозиція відразу затихла.

Що ж це за такі політичні репресії, які то починаються, то закінчуються? Проте виявилося, як говорять ЗМІ, все більш банальним. Канал "ТВА" не мав відповідно оформленої документації для трансляції своїх програм. Адже власники каналу, що характерно для сучасних опозиціонерів, вирішили, що можна працювати без оформлення без відповідної документації.  Та економити на ефірній частоті.

Також треба зазначити, що опозиція не починала жодного ґвалту щодо репресій, коли раніше один співвласник каналу відібрав його у іншого. Дійсно, це ж не представники  злочинної влади, а "свої" чубляться. Якщо "свої" – то все повинно проходити тихо.

Але ж справа навіть не в каналі "ТВА" чи інших інформаційних провокаціях. Проблема у тому, що опозиція здебільшого використовую людей для власних політичних інтересів та амбіцій.

Останній приклад – ситуація з бійками біля Київради. Опозиція говорить: Київрада – незаконна.  Та треба згадати, як саме опозиція декілька разів провалювала голосування у Раді за позачергові виборі у Києві. Є і інше питання. Якщо для опозиції Київрада нелегітимна, то чому повинні страждати столичні бюджетники? Чи не повинні бути закінчені будівництва у столиці? Опозиціонери покрасувалися обличчям перед камерами – та знову на дорогі курорти.  А для людей навіть 300 гривень щомісяця  - великі гроші.

Тому опозиції в Україні не існує. І не буде до тих пір, дока інтереси людей опозиція не поставить вище за свої. Але чи можливо таке в нашій державі?

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі