КМДА не гарантує, що ціни на хліб не підвищаться

На питання фракції "БЮТ-Батьківщина" у Київраді: чи підвищаться у Києві ціни на хліб до кінця 2013 року, КМДА відповіла, що ціни на соціальні сорти хліба у Києві і так є найнижчими в Україні. А також додали, що у киян, порівняно з населенням інших регіонів України, вища купівельна спроможність.

Таку відповідь КМДА надала фракції "БЮТ-Батьківщина" у Київраді на звернення щодо причин зростання цін на соціальні сорти хліба у м. Києві та прохання надати інформацію щодо можливого здорожчання хліба протягом 2013 року.

Замість того, щоб надати обґрунтовану відповідь, КМДА написала мені твір на тему: "Кияни, мовляв, зажерлися". З відповіді простежується цілком очевидний  натяк – чиновники КМДА хочуть, щоб кияни тихенько жували "дешевий" хліб і мовчали про безлад, який відбувається у столиці. А як не мовчатимуть, то влаштують їм життя таке як у всій Україні.

У КМДА наголосили, що ціни на хліб і хлібобулочні вироби виробництва ПАТ "Київхліб" до кінця року не підвищаться за умови виконання Аграрним фондом укладеної з ПАТ "Київхліб" угоди щодо постачання зерна для переробки його на борошно.

Тобто, влада не виключає можливості подорожчання хліба у Києві. Крім того, заздалегідь звинувачує у цьому Агрофонд України. Схоже, чиновники шукають не можливості, як забезпечити громадян, на службі у яких вони знаходяться, хлібом за найнижчими цінами, а пливуть за течією обставин.

В КМДА нагадали, який хліб у м. Києві відноситься до категорії "соціальний" (хліб простої рецептури). Це хліб "Український" домашній подовий вагою 0,9 кг (ціна за 1 шт. – 3,16грн.), хліб "Пшеничний" Київський подовий вагою 0,65 кг (ціна за 1 шт. – 2,40 грн.), хліб "Печерський" формовий вагою 0,6 кг. (3,38 грн. за 1 шт.), хліб "Богданівський" подовий вагою 0,75 кг. (ціна за 1 шт. - 3,20 грн.) та булочний виріб батон "Нива" вагою 0,5 кг (ціна за 1 шт. - 3,30 грн.).

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі