Влада юридично запроваджує цензуру на телеканалі "Київ"

Якщо на пленарному засіданні Київради депутати підтримають проект рішення про внесення змін до Статуту комунального підприємства Київської міської ради "Телекомпанія "Київ", вони підтримають офіційне запровадження цензури на київському телеканалі.

У рамках проекту рішення у складі органів управління телеканалу заплановано створити спеціальний колегіальний наглядовий орган – редакційну раду, що нібито мало виглядати як демократична ініціатива. Разом з тим, в проекті не пояснюється, що це за рада, ким вона має призначатися і за якими критеріями визначатиметься політика діяльності каналу. Але, я розумію дії влади – дійсно, як у проекті можна написати, що змінами до статуту телеканалу вводиться цензура?!

Членами цієї редакційної ради будуть призначені особи, які представлятимуть інтереси КМДА і завданням яких буде формувати вигідну для влади політику каналу.

Проектом також передбачено збільшення статутного фонду на 4 млн. грн., які треба сприймати не інакше, як хабар керівництву компанії, яка тепер буде повністю підконтрольна цензурі, не лише за замовчуванням, але й навіть юридично.

Фракція "БЮТ-Батьківщина" у Київраді звернулася до Комітету ВРУ з питань свободи слова та інформації з проханням взяти це питання під особистий контроль та надати оцінку зазначеному проекту рішення Київради.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі