Дії уряду – суцільне окозамилювання

Нинішня влада вже вкотре намагається ввести український народ в оману, видаючи власні промахи за досягнення. У Міністерстві фінансів вихваляються "ефективною роботою", називаючи своїм досягненням зростання золотовалютних резервів за І квартал 2013 року на 0,7%.

Але насправді нинішньому уряду та НБУ немає чим пишатись, адже перед цим мізерним зростанням саме їх непрофесійна діяльність призвела до скорочення золотовалютних резервів на 22,8% лише за один рік. Через непрофесійні дії уряду та Нацбанку протягом 2012 року золотовалютні резерви НБУ скорочувались небувалими темпами та зменшилися на 7,2 мільярдів доларів.

Такі результати є підтвердженням провальної роботи нинішнього уряду та Нацбанку та жодним чином не свідчать про їх ефективність. Як відомо, Мінфін заявив, що золотовалютні запаси України зросли до 24,7 мільярдів доларів. У відомстві також повідомили, що грошова маса з початку цього року збільшилася до 800 мільярдів гривень (на 3,5%). Нинішній уряд, посилаючись на зростання попиту на національну валюту, вважає, що економічний розвиток нашої держави пожвавлюється. Натомість, всі вітчизняні та міжнародні експерти стверджують, що Україна - балансує на межі економічної кризи.

Фахівці вважають, що на сьогоднішній день настрої населення по відношенню до гривні не такі вже й оптимістичні. За їх прогнозами, найближчим часом попит на готівку в національній валюті залишатиметься слабким. Економісти прогнозують, що у другій половині цього року дуже ймовірне підвищення девальваційних очікувань населення. Внаслідок чого зросте попит на готівкову іноземну валюту. Оперуючи нібито позитивною динамікою, уряд створює видимість ефективної роботи зі стабілізації фінансової ситуації в державі. Але, на жаль, це дійсно лише видимість.

Уряд повинен визнати свої промахи і зрозуміти, що люди орієнтуються у тому, в якому стані насправді знаходиться держава. Адже ситуація, при якій на тлі всебічного "покращення" Україна чомусь невпинно продовжує котитися у прірву, виглядає досить комічно.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі