"Дорогі депутати" або "За сбычу мечт!"

Займаючись більше десяти років парламентською журналістикою в різних виданнях, я  завжди мріяла про якійсь такий проект. Зробити постійну серію публікацій, яка б швидко та доступно показувала лобістські законопроекти парламенту. Слідкувати, як часто нардепи ходять на засідання комітетів, і що там відбувається, відстежувати або прозоро натякати на всі прояви парламентської корупції, про які ти знаєш на всі 100%, та які можна делікатно, навіть не маючи прямих доказів, (щоб не отримати судовий позов) показати читачеві. Після введення пропорційної системи виборів, коли обранці зовсім припинили їздити на округи, хотіла пошукати депутатські приймальні переконатися, що вони порожні та схопити за руку мандатоносців із запитанням: "Чому ви припинили їздити на округ, який до того чотири рази обирав вас нардепом? Невже заплативши за місце в партійному списку, ви припинили почуватися відповідальним за цих людей?". Це питання я не поставила.

Мені взагалі не вдалося втілити цей задум. Завжди щось заважало. Поточні проблеми, гарячі публіцікації, подієві тексти не дали. Не буду виправдовуватися. Просто скажу: мрії обов'язково здійснюються. Професійні мрії - точно. Підросло журналістське покоління, яке повчилося у Гарварді (Юлія Банкова),

з'явилася мережа Опора, вона - одна з найкращих західних інвестицій у нашу демократію. Це уособлення здорового громадянського контролю та науково-популярної аналітики на теми українських виборів та освіти. І ось цей тандем ТВі (Банкова та Сайчук) разом з експертами Опори робитимуть те, про що я колись так мріяла.

Хоч щось буде доброго у п'ятничному праймі.  Початок вже у цю п'ятницю о 21.00.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі