Олександр Бригинець
Журналіст, громадський діяч, Позаштатний радник Міністра інформполітики в зоні АТО
13.11.2012
3

Який будинок з'явиться у пров. Десятинному, 5 поки що невідомо

Я звернувся до УПЦ Київського патріархату з проханням оприлюднити проект будівництва за адресою: пров. Десятинний, 5, де днями почався демонтаж старої будівлі.

Громадськість небезпідставно схвильована роботами у пров. Десятинному, 5. Будиночок демонтують відповідно до розпорядження КМДА від 07.09.2009 року "Про дозвіл на знесення будинків на пров. Десятинному, 3 літера А, Б та 5 літера Д у Шевченківському районі.

Розпорядження видане на підставі проекту рішення Київради від 14.12.2007 року №1653 "Про надання дозволу Київській патріархії Української православної церкви Київського патріархату на проектування та будівництво комплексу будівель адміністративного, житлового та господарського призначення на пров. Десятинному, 3 літери А, Б та 5 літера Д".

Як мені здається, Київський патріархат мав би звести на цій земельній ділянці будинок, який би нагадував сусідні споруди-пам'ятки і не перевищував би їх поверхово, а не черговий хмарочос. Але враховуючи історичне місце розташування ділянки та стурбованість громадськості, відповідальні особи в УПЦ КП мають оприлюднити свої плани щодо виділеної їм земельної.

Як повідомлялося, днями розпочався демонтаж будинку у пров. Десятинному, 5, який знаходиться на території двох заповідників – "Софія Київська" та "Стародавній Київ".

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі