Ліміт треба скасувати

Ліміт на легіонерів Україні не потрібен взагалі. Низькокваліфікованих іноземців у нас немає. У Харкові грає колишній футболіст "Наполі" та "Баварії", за "Шахтар" виходять кандидати до національної команди Бразилії і капітан хорватської збірної. Це перше.

Друге: індикатор сили в клубному футболі — Ліга чемпіонів. Там ніякий ліміт не діє. 2010-го турнір виграв італійський "Інтер" з тренером іноземцем і без жодного місцевого гравця у стартовому складі на фінальний поєдинок. Але радість уболівальників "синьо-чорного" міланського клубу була від того не меншою.

І головне. Прихильники ліміту на легіонерів в Україні пояснюють його інтересами вітчизняної збірної. Але постійним учасником Кубків світу та чемпіонатів Європи наша команда від наявності ліміту не стала. Чим же він тоді корисний?

А відмова від ліміту збірній могла б допомогти. Тоді б власники клубів не трималися за безцінних, бо ж ліміт, українських гравців, створюючи їм тепличні умови, які призводять до неспроможності обіграти Молдову та Чорногорію. А навпаки — відпускали б гравців до західноєвропейських команд. Там їх колисати не будуть, а навчать грати через "не можу". І тоді збірна обіграє Молдову та Чорногорію.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі