Набили морду

- А вот сма-а-атрите: лозунг "Украина вперед!" - на-а-а русском написан, - заводить москвичок, коментуючи дорожній бігборд.

***

Мрія, якій, нарешті, судилося здійснитися: оксамитовий сезон на морі.

Від Сімферополя до Нового Світу трохи більше сотні кілометрів. Можна - на автобусі за тридцять чотири п'ятдесят (у задусі й повільно, проте дешево). А можна й на маршрутці (за шістдесят гривень і без гарантії безпеки, проте з "кондюком" і в малій пасажирській кількості).

- Па-а-дходим, са-а-димся, - приспівуючи, агітує водій.

У салон сідає семеро, двоє - біля водія. Публіка збірна: москвичок, щойно з літака. Дві літні пари співвітчизників (як з'ясувалося, з Харкова і Києва), ми з чоловіком і двоє одинаків-бізнесменів.

На виїзді зі столиці АРК у салоні вже пахне коньяком. Москвичок, перепрошуючи, тягне напій з горла пляшки. Ясна річ, перенервував у повітрі. За третім ковтком слов'янский брат просить водія увімкнути музику. Пляшка порожніє на чверть, розпочинаються традиційні балачки ні про що.

- А вот сма-а-атрите: лозунг "Украина вперед!" - на-а-а русском написан, - заводить москвичок, коментуючи дорожній бігборд. - И название мага-а-азина, и реклама са-а-антехники...

Учасник подружньої пари, що з Києва, вступає у дискусію, дістаючи з кишень своєї свідомості інформацію про мовний закон. Його "брат" харків'янин підтримує москвича, звинувачуючи усіх навколо у блюзнірстві. Бізнесмени-одинаки розмовляють по мобілках. Одного турбує питання зворотніх квитків на двадцять сьоме, іншого - якась "заїнька", котра на опонента за щось надто сердита...

- А Крым-то - прощелкали! - затягує захмілілий прибічник "Аерофлоту". - И чё вы да-а-абились-та? Ра-а-азворовали, продали?

- А ми у травні в Грузії відпочивали, - несподівано для усіх починає літня киянка. - Там такі монастирі, такі краєвиди!

- И Грузию пра-а-ащелкали! - відповідає їй москвичок. - И ва-а-абще весь Союз тю-тю...

Водій робить музику голосніше. Пара, що з Харкова, переходячи на нецензурну лайку, малює киянам майбутнє їхньої держави. А ще уголос шкодує, що не поїхали по тридцять чотири п'ятдесят на автобусі. Кияни засуджують режим Єльцина, тоді - Саддама Хусейна. Тоді - якогось мажоритарника Бібіна, колишнього опозиціонера, котрий знову балатуватиметься від Чинадієва, а в Чинадієвому у них мама.

Москвич допиває свій коньяк і помалу схиляє голову на бильце сидіння. Віражі вщухають, за сім кілометрів - кінцева.

...Ква-а-артиры, ка-а-аттеджи у моря, недорого, все удобства внутри! - вибухає на зупинці багатоголосно. Близько десятка засмаглих тіточок з картонними рекламниками обліплюють маршрутку, мов мухи. Розпочинається битва за клієнта.

Москвичок, видихуючи перегаром, бере таксі і прямує у військовий санаторій. У нього безкоштовна путівка на 24 дні. Решта, враховуючи бізнеменів, розсипається по автостанції дрібним кольоровим бісером.

- Эт еще ничего, - беручись протирати лобове скло, підсумовує поїздку водій маршрутки. - На-а-а прошлой неделе одному прям в са-а-алоне морду на-а-абили.

Виявляється, той хтось цвірконув словом: ужив приказку про небажаного гостя і татарина. А кримського, чи не кримського - з'ясовувати не стали...

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі