Метро до Жмеринки, тролейбус до Броварів

До Дня Києва по залізничному кільцю столиці мали запустити міську електричку. Від Троєщини через Нивки і Відрадний поїзди мали ходити до центрального вокзалу, потім на Дарницю. Плани обговорювали два роки. Залізничне начальство разом із головним розпорядником Євро-2012 Борисом Колесниковим кілька разів проїхалося в електричках, розглядаючи малюнки майбутньої лінії. Навесні розмови про електричку раптом припинилися. Видно, не буде електрички. Так само замовкли і про залізничний експрес до міжнародного аеропорту Бориспіль.

Зате заговорили про інші проекти. До Євро-2012 мають завершити будівництво Дарницького вокзалу. Також прокладуть метро до Броварів. У райцентрі за 10 км від Києва живе 100 тис. народу. Є стадіон. Тому до футбольного чемпіонату туди неодмінно піде метро. А ще протягнуть тролейбус. "Рогатих" обіцяють пустити й до Ірпеня, містечка на захід від Києва. Самій столиці до 2020-го наобіцяли 40 км нових ліній метро.

Схожі повідомлення випливають щоразу перед виборами. Масштаби вражають. Виборці щоразу вірять і голосують. Нехай нам брешуть. Зате ж як приємно чути вигадки. Як в анекдоті:

- Чуєте, куме? Вчора пішов на став рибу ловити. А там москалі сидять, нашу рибу ловлять. То я пішов по кулемета. Усіх москалів пеперстріляв.

- Ой брешете, куме.

- Брешу. Зате ж як приємно на душі.

Усіх переплюнули житомиряни. Місцеві інтернет-сайти публікують плани прокладки в обласний центр лінії із Києва. Читачі радіють: будемо їздити цивілізовано. Проект метро до Житомира скоро забудуть. Проте може з'явитись інший маршрут — лінія до Бердичева, Вінниці або й до самої Жмеринки.

Тим часом у столиці ніяк не добудують лінію швидкісного трамвая. Розмови почалися в 1998-му. На оновлення виділили майже 400 мільйонів гривень. Лінію ніяк не завершать. Старі вагони ходять удвічі повільніше ніж в 1978-му, коли відкрили маршрут. Проте вже кілька разів сходили з рейок.

Із 1904 року в Броварі з Києва ходив трамвай. Кінцева була на Поштовій площі. Ланцюговим мостом він прямував на Микільську Слобідку, Дарницю, далі до Броварів. Тепер броварчани добираються на метро. На станції "Лісова" пересідають на маршрутки. На початку 20 століття дорога до сусіднього містечка забирала трохи більше години. На початку 21 століття — стільки ж.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі