Генделик Незалежності

Минулих вихідних зустрілися із приятелем на Майдані. До Дня Незалежності сюди підтягнуться мітингувальники, міркує приятель. Бо Тимошенко закрили. Значить, площу знову загородять. Так уже було в 2001-му. Закрили на три роки після того, як тут почали збиратися протестувальники проти Кучми. Столична влада запевнила: Майдан закрили задля шляхетної мети. Тут постане підземний чи то музей, чи то меморіал української державності.

Замість меморіалу відкрили базар. Воно й правильно, міркує приятель. Від музею сама тільки пилюка. А так кожен день жива копійка.

Закрити Майдан в 2004-му не наважились. Зате зуміли торік. Підприємців зігнали, територію обгородили. Сказали, ремонтуватимуть гранітну плитку. Бо підприємці граніт поколупали. Але від ремонту ані сліду. Той самий потрісканий камінь та вибиті ліхтарі. Зате цілу весну тут були телевізійні танці на Майдані. Телетанці тепер поїхали на гастролі по городам і весям.

Що тепер вигадають, щоб перекрити площу? Базар вже є, ковзанка і танці — були. Звісно, можна поміняти фігуру на колоні. Бо замість неньки-України скульптор виставив на колону посеред площі фігуру своєї родички. Можна вертолітний майданчик. Тепер це модно. Краще хай поставлять генделик, навіть двоповерховий, мріє приятель. Ато люди тиняються, а посидіти як слід ніде. На лавках пиво п'ють. Ні один киянин та гість столиці не омине. Буде національний бренд — "Генделик Незалежності". Вся Європа приїде побухати. А мітингів не треба. Юльку ж все одно випустять. Зате гендель залишиться.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі