Комунальний песець випив усю воду, а гроші забрали бариги

Минулого тижня їхав у Донецьк потягом. Сусіди у вагоні не змогли обійти політики у розмовах. Всі як один кляли Януковича. Мовляв погіршення життя уже сьогодні. Один з них розповів про те, що мене надзвичайно вразило. Я знаю про проблеми з тарифами ЖКГ, про відсутність майнових прав українців на спільну сумісну власність і прибудинкову землю власників квартир. Однак я не думав, що ледь не пів Донецької області живе без…

…ВОДИ!

Харцизьськ, Торез, Макіївка, Горлівка не мають центрального постачання гарячої води.

А холодна постачається у певні години зранку і ввечері.

Реакція: … нецензурні слова.

Сусід розповів, що у Харцизьську на вході у місто бандюжки з міської ради віддали частину водогону у приватну власність своєму одно партійцеві з обласної ради. (Всі вгадали з якої партії з одного разу). Протести жителів захлинулися у бюрократичному морі відписок та постраждали від атак міліції під час акцій.

Донецька область кажуть багато заробляє. Але що на початку 2000-х років, що зараз я бачу тільки бідність. Ясно: Донбас в жорстокій економічній окупації. Хоча якби він виборов собі соціальну справедливість, то ходив би у золоті.

Комунальний песець випив усю воду, а гроші забрали бариги…

Нещодавно ЗМІ повідомили, що у Макіївці у Радянському районі повністю позбавлені всіх зручностей. Вже 15 р. люди не мають опалення та газу. А взимку мешканці залишилися без каналізації і без води!

Люди воду носять, замість туалету – відра. Обігрівачі не можуть підняти температуру в кімнатах вище +13.

Влада продовжує давати відписки про відсутність всього необхідного для порятунку жителів. А зарплати-то за що вони отримують?

Ось як описує становище однієї сім'ї з бідуючи будинків Макіївки журналіст gazeta.ua: "На 9 поверсі у будинку № 3 залишилася одна житлова квартира - в ній замерзають літня жінка та її син, інвалід дитинства. З вибитих рам в під'їзді дме вітер і лежать кучугури снігу. 71-річна Лідія Іванівна Грищенко відігріває 26-річного Романа теплом свого тіла. Хлопець більше 13 років не залишав межі кімнати. Працівники соціальних служб, за словами Грищенка, забули про існування їхньої сім'ї. "До нас сюди жоден начальник не прийде, напишіть, що ми вмираємо. Я голосувала за Януковича. Рятуйте!", - кричить жінка.

Я ніколи не розумів, як бідні можуть голосувати за великий олігархічний капітал. Можуть і голосують, бідують і далі голосують… Справді Голодомор, масові розстріли і психологічний терор, наприкінці совка - стереотипні обіцянки про допомогу, підвищення зарплат і пенсій відправили у кому честь громадянина, а ЗМІ та телевізійне мило правлять за апарат штучної підтримки життя.

Не розумів, як можна підтримувати консервативні сили здохлої імперії, які спекулюють на пам'яті середнього і старшого покоління про соціальні гарантії часів Застою, а зараз входять у коаліцію із олігархами.

Поки молоде покоління громадян не зрозуміло суті нашого суверенітету, ідеї свободи та справедливості, віри і відповідальності, поки воно не усвідомило своєї альтернативи і не почало діяти…

…доти 90 сімей на межі, бідність вбиває молодість і робить старість гіркою, хвороби та епідемії будуть розширюватися по Донбасу та Україні. Вибори фальсифікуватимуть. Більшість чекатиме манни небесної, упиватиметься алкоголем.

Хтось сказав слово "Революція"?

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі