А УНас Всьо Чотко

Так у світі повелося, не віднедавна,  що про країни, держави здебільшого судять за їх лідерами, очільниками, особисто від яких далеко не все і не завжди залежить в тих країнах, державах - то це як, демократією в якому вимірі  називається ??? В країнах-державах, де сформувалося правова спільнота не номінально, про лідерів судять за їх вчинками. До-речі, їх, лідерів, також судять інколи. За вчинки. Трапляється, що судять за вчинки, яких вони не скоювали, і, буває, засуджують :-( Так, будь-яке суспільство це арифметика недосконалих чисел, десь більше функціонально від'ємних, а десь додатних, лиш би не нульових, лиш би не функція-нуль без паличок, яку прийнято сприймати за пустоту.

Взагалі, як свідчать джерела, у Західного світу, зокрема  в Європи – оскільки на Заході нам ближча Європа, ніж Америка – історична парадигма, наприклад, суперечливих судових справ і рішень, прийняття сумнівних законів, тощо –  не така вже й воістину бідна. І йдеться не лише про лідерів.  Чого варта лише славнозвісна пригода, що мала місце у Франції, здається, кінця дев'ятнадцятого, початку двадцятого сторіччя, коли відома куртизанка (прошу цілком серйозно, без жодних безглуздих паралелей ) на прізвище Стенель постала перед правосуддям за те, що нібито здійснила вбивство власного чоловіка і матері. Великими потугами її таки виправдали. Проте її б ніхто ніколи не чіпав, якби вона не була тісно пов'язана з колишнім  президентом Третьої Республіки Франції Феліксом Фором, котрий, за деякими даними, помер під час того як мадам Стенель робила йому ... м-нет. Файно вмер, Феліксе.  Немалого галасу наробила ще одна французька справа – Дрейфуса – єврейського офіцера, безпідставно звинувачуваного у шпигуванні на користь Німецької Імперії. Бідоласі трохи менше пощастило в цьому плані – його тільки згодом реабілітували.

А от націонал-соціалістична партія Німеччини у 1933 році ніякими гуманістичними засадами не користувалася, коли спершу конспірувала підпалення Рейхстагу, щоб потім всю вину за це перекласти на комуністичну партію Німеччини. Там судовий вирок – неофіційний щоправда –  був  однозначним і безапеляційним: деяким комуністам і їх главі Тельману смертна кара, а сама комуністична партія цілковито заборонена, і тут вже все дуже офіційно. Чи не найменш одіозний "подвиг" Адольфа Алоїзовича і його поплічників за всю дванадцятирічну історію – покінчити з комуністами, ну погодьтеся  ?

До чого власне я веду ? Та до того, що стара і мудра тітка Европа на своєму довгому віку не раз і не два – наведених прикладів для повного осягнення картини, ясно, недостатньо – в той чи інший спосіб, активніше чи пасивніше, потурала правовому беззаконню, не зрідка сама найбільш віроломним способом приймаючи участь в диких оргіях темного хаосу (ніби світлий є), а тому  велемудрих і доброчесних наших суддів, прокурорів, чиновників, повпредів, олігархів (кого там ще ?) – з гіперпосиланням на ресурс-портал Gаранта, на скромну думку автора, не слід  картати, ні, схаменіться, люди добрі, що ви чините !

Заявляю, що наш загальнонародний президент, Віктор Федорович Янукович, на зухвалі і неправомірні звинувачення з боку Європейського Союзу та Сполучених Штатів Америки повинен гідно відповісти з наведенням конкретних історичних прикладів – можна й інших – де б були чітко вказані і висвітлені за сторонньої допомоги міністра освіти і науки і ще чогось там, історика за освітою і ще чогось там, чи без нього,  дефекти їхнього судочинства та й політичних режимів взагалі, що мали місце в той чи інший часовий відрізок історії, що не завершена. (!!!).

Ми клятим Єнкі згадаємо все, і про інквізицію, і про гільйотину, і про Кеннеді, і про Маккарті, про Джима Кроу, Мартіна Лютера Кінга і просто про Мартіна Лютера  та ще й про Аль Капоне – за шо пацан строк відмотав, за-податки-за-нєхватки ? хіба це нормально садити серйозних  людей за несплату якихось податків ??  А про ловеласа Стросс-Кана забудемо.

Нам потрібно всерйоз  і на повен голос без сорому і сором'язливості заявити, що  Ми молода держава і що Ми тіко учимса  tobi or not Tobi, що Ми за підрахунками  - ваших ! ваших! лєді & же !- західних аналітиків відстаємо від Европіки і Амеріги в сукупній моделі цінностей на від п'ятдесяти до ста років, якраз настільки, наскільки Вам не заважало в той час, шановні наші, якщо Ви вже забули.., чинити не вряди-годи  беззаконня і вапшє займатися єрундой, єралашем і счьот знає чим. ЄСлі в єс ЄСть СОВЄТСЪ хоть чуть-чуть  хоть-тьфу-тьфу ??!!

А тому, якщо в наших гілках влади, ріспект і поважуха, месьє Монтеск'є і містер Локк,  існують якісь нєдаработкі, що мають не вибіркову тенденцію позначатися на долях, як то політиків-опозиціонерів нумер єден, колишніх вожатих міліцейських, вдячних житєлям Данбаса бізнесменів, поетах, що закликають вбити Підараса і простіших смертних, то це радше данина великому минулому Вашого Світу, в якій ми так сильно і щиросердно прагнемо інтегруватися, знали б ви, нетерпеливі наші !!! А кращий метод, панове западніки,  це безпосередній, практичний досвід, а не читанки-питанки  з вашими нудними резолюціями і марними революціями !! Це до якої-такої еволюції в підсумку, га-а ??  Це г-граблі ! Ось що по еволюції у нас ! Граблі, передані Вами нам. Умьок ? Тепер ок ? Треба бути самим чесними, і вимагати від інших стосовно нас бути чесними !  Лишіть нас в спокої, ми маєм мапу і пульки, а не буль-бульки,  – Ми такі, як Ви, ніц не гірші, навіть в сто разів ліпші. Ми ж не затівали численні різанини на континентах і не визискували колоній, ще раз нагадуємо Вам.   Іду на Ви. Іду, ЗаВи.

А щоб не бути голослівним, щоб там на Заході вкотре не гадали, що ми в жмурки граємося з ними, не хочемо йти їхніми второваними слідами і повторяти  їхній складний і унікальний шлях,  Віктору Федоровичу потрібно в кращих зразках Адольфа Алоїзовича – ну раз, один-єдиний раз, можна в житті наважитися порушити закон, чи ні ?!? – зорганізувати підпал Верховної Ради – і звинуватити в цьому комуністів ! Як все просто. Бажано це діло зорганізувати, десь так, в жовтні-листопаді сего року, аби встигнути до 21 грудня. Правда в такому випадку, Віктор Федорович неабияк ризикує – перейти дорогу самому Олегу Ярославовичеві, раптом побити горшки, але то пусте, зате  яке буде Свято Вогню, лишень уявіть собі !! А якщо пожежники трошки спізняться, то ще й Свято Води !  До Банкової недалечко, може ще й погуляємо вдосталь  на Святі Вітру !  А відтак ...землі, на Байковому... по-тєлєку :((

А втім  від гріха подалі, бо раптом парламентарі зберуться та й приймуть закон про кримінальну відповідальність за пропаганду язичницьких празників напередодні виборів, тим самим виводячи конкурентів з тисячолітнього підпілля !?!  Та й зовсім Віктор Федорович не схожий на Адольфа Алоїзовича, якщо розібратися. Той не любив Антона Палича Чехова, на відміну від нашого керманича, той любив Ніцше полистати темними пацифістичними вечорами, викреслюючи неугодні йому і вписуючи власні цитати; той любив слухати генія, расиста Вагнера спокійними вечорами, а ВФ в гробу бачив того расіста і гєнія – він широкою руською душею, душечкою, Стасом Міхайловим упивається по Радіо Шансон і Русскому Радио, світлими мілітаристичними деньками; тому пасували дурнуваті вуса, а Віктор Федорович змалку голиться;  той побудував тоталітарну державу, а ВФ-у до пуклої  лямпочки культура (і це прекрасно !) головне фінансово-економічна стабільність під надзором – тобто, лише м'який варіант авторитаризму; той їздив на мерседесі 770 К, а ВФ на Mercedes-Benz S600 Pullman Guard, здається, ха-ха-!; той відривався у Бе?ргхофі, а ВФ у Межигір'ї; той люто не любив євреїв, а ВФ трішечки не  долюблює Табачника; той хвильки не терпів, коли йому хтось смів перечити, а ВФ залюбки потерпить.., щоб того відтерли від стіни дуже скоро, але нічо – живий буде; той  пішов зі снарядами і кулями на Москву, Европу, Африку, Америку, а ВФ туди ж - з букетом квітів, дорогами через Африку; той був вельми не гнучкий чолов'яга, а Наш Чолов'яга запросто сідає на шпагат: правою ногою на стільчику до Москви, лівою вже на стільчику у Брюсселі, а середньою – найдовшою – через весь океан – от вам, містєра, моя містєрія, шукайте стільчика з міцними лапками, і нема чо лапать і лапати; той грався у війну, а Цей грається у войнушкі; той програв, а Цей всього-на-всього не виграв; той мудак, а Віктор Федорович рибак, і сіті в нього не діряві і не пусті, хоч рибина не завше коропом і щукою зветься – зате на "малька" ловить !   І найосновніше: Гітлер і команда руками суду не змогли довести причетність до підпалу Рейхстагу комуніста Дімітрова і ще декількох комуняків, а ...наша Феміда довела  вину  лєвої  Тімошенко у підпалі Нафтогазу і цілої країни, ось так Вам  !

За очевидної несхожості із знаменитими лідерами Західного світу більш ніж півстолітньої давнини, у нас, попри все, зостаються превеликі шанси на вестернізацію, адже, чом би  нам не виявити свого Хоннекера, раз не склалося в нас зі своїм Гітлером ?!? І тим самим приспішити гонку за синхронізацією часу з Цивілізацією, а не продовжувати блукати в принизливому статусі субцивілізації. Національний Хоннекер більше нам поможе у цьому, аніж, до прикладу, синхронізація законів з європейськими... – суєта суєт ! І він може бути залюбки не ліво-правим, а право-лівим, що з одного боку Збруча, що з іншого.

Лідерці білосердечних, все ще де-факто чи де-юре вже,  лідерці, також немає чого надміру сумувати. Вона має непоховані перспективи примірити на себе наприклад карму Адеанауера (краще Аденауера, ніж Хоннекера, хоч останній постраждав при Гітлері більше, але ВФ не Г, хіба ми забули ?!)  з часом, у ролі наприклад канц...ну й без того відомо. Все може бути. Хоча всього не хотілося би. Та як би там не було, а ми на правильному шляху розвитку – ми рухаємося крізь граблі і болі в лобах і потилицях в бік омріяного Заходу зі значно ширшими і світлішими перспективами, ніж у нього без Нас, без базара. Сподіваємося, що наш шлях, все-таки,  простелений не на Захід Сонця.., у присмерки глухої ночі.  Тим паче, що Гітлер у нас повний Капут. От тільки би Сталін не виліз з-під "капота капута".  Ми знаємо історію на 5+.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі