четвер, 31 травня 2007 20:51

Золоту ванну за мільйон доларів викрали з японського готелю

У середу вночі з готелю в японському місті Камогава винесли золоту ванну. Важила вона 80 кг, а коштувала близько $1 млн.

Раковина стояла у чоловічій вбиральні у люксі п"ятизіркового готелю. Коли у ванній кімнаті нікого не було, двері автоматично замикалися.

Поліцейські поки що не можуть сказати, як крадіям вдалося непомітно спустити золоту ванну з десятого поверху. Завширшки вона сягала 71 см, а в довжину — метра.

У готелі за законами фен-шуй ванна символізувала статок. Вважалося, що вона приносить удачу всім клієнтам, які там помиються.

Усього таких ванн у місцевих готелях було три. Викрадена — не найбільший золотий виріб, який поцупили в Японії. У березні троє злочинців у масках винесли з музею міста Такаяма золотий зливок вагою 100 кг.

Він коштував близько $2 млн. Лежав у приміщенні, яке охороняли дві 59-річні пенсіонерки. Ані сигналізації, ані відеоспостереження не було. Дирекція закладу вважала це непотрібним, бо рівень злочинності у місті дуже низький. Злодіїв досі не знайшли.

Зараз ви читаєте новину «Золоту ванну за мільйон доларів викрали з японського готелю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути