середа, 28 березня 2007 16:55

Зловили жабу розміром із собаку

Автор: фото: REUTERS/FrogWatch
  Співробітник природозахисної організації ”ФроґВотч” Боб Гонінон тримає отруйну жабу вагою 840 грамів, яку спіймали поблизу австралійського міста Дарвін, столиці Північної Території
Співробітник природозахисної організації ”ФроґВотч” Боб Гонінон тримає отруйну жабу вагою 840 грамів, яку спіймали поблизу австралійського міста Дарвін, столиці Північної Території

840 г важила жаба, яку днями спіймали австралійські науковці поблизу міста Дарвін, столиці Північної Території. Її тіло було завдовжки 20 см — як невеликий собака.

Рептилія належить до виду ага. За допомогою цих жаб влада країни сподівалася врятувати угіддя цукрової тростини від шкідників. Натомість через них виникло багато проблем.

101 жабу привезли до Австралії 72 роки тому. Проте, всупереч задуму науковців, вони не їли шкідливих комах, а знайшли собі іншу поживу. Водночас швидко розмножувалися. Через них померло багато тварин, типових для місцевої фауни. Приміром крокодилів, які їх їдять.

Ага належить до виду отруйних. Рідину, яку виділяють її залози, корінні жителі країн Латинської Америки використовують для змочування стріл. Шамани вуду з отрути готують порошок для перетворення людини на зомбі.

Нині кількість цих рептилій в Австралії сягає сотень тисяч. Тому природозахисні організації мусять їх виловлювати. Саме під час одного з таких рейдів співробітники "ФроґВотч" і спіймали велике "чудовисько", як вони назвали 20-сантиметрову жабу.

— Вона просто величезна. І це ще скромно сказано, — ділиться враженнями координатор групи Ґрем Сойєр. — Зазвичай самки більші, ніж самці, а тут ми маємо саме самця. Я б не хотів зустрітися з його сестрою.

Усіх спійманих жаб убивають за допомогою газу. Потім їх тримають у великих морозильниках, згодом перемелюють на добрива.

Зараз ви читаєте новину «Зловили жабу розміром із собаку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути