середа, 27 серпня 2008 16:10

Злива вбила двох людей

Автор: фото: REUTERS/Henry Romero
  50 коней втопилися в загонах у клубі для верхової їзди. Повінь збила з ніг їхнього конюха, і той не встиг відчинити тваринам двері
50 коней втопилися в загонах у клубі для верхової їзди. Повінь збила з ніг їхнього конюха, і той не встиг відчинити тваринам двері

26 серпня в столиці Мексики Мехіко через зливу загинули двоє людей. У пастку потрапили та втопилися 50 клубних коней.

Протягом останніх двох днів над містом йшла злива. Затопило сотні будинків та головні дороги. У водяний полон потрапили машини із рятувальниками. Місцями рівень води піднявся на 2,5 м.

Однак у Мехіко вводити надзвичайний стан не стали. Повені для Мексики — звичне явище. Магазини продовжували працювати. У школах проводили заняття.

12-річний хлопець ішов додому після уроків. Потік брудної води із камінням та сміттям ніс школяра приблизно 400 м. Він загинув.

Другий смертельний випадок стався в конюшні. 71-річний чоловік доглядав 50 коней у клубі верхової їзди. Коли вода затопила будівлю, доглядач не встиг вибігти й захлинувся.  Закриті в загонах тварини опинилися в пастці.

Торік у листопаді в Мексиці пройшли найсильніші зливи за останні 150 років. Це спричинило повінь. Президент країни Феліпе Кальдерон назвав її "Біблійним потопом."  Збитки від стихії становили $4 млрд.

Нині вода в Мехіко поступово спадає. Мерія скликала всіх поліцейських будувати барикади з мішків із піском, аби захистити центральні райони міста від потоку та сирості.

Зараз ви читаєте новину «Злива вбила двох людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути