Ексклюзиви
середа, 23 серпня 2017 00:25

Жінкам дозволили розлучатися з чоловіками без туалету

В Індії жінкам дозволили розлучатися з чоловіками, якщо ті не збудували для них туалет. Досі дружина могла ініціювати розлучення, якщо мала докази жорстокого поводження чи насильства.

— Це стара традиція, — пояснює правозахисник Пошту ­Раджана з Нью-Делі. — Більшості селян на думку не спадає, що ненормально ходити в туалет у кущі за ­вулицею. Жінки мусять чекати темної ночі. І велика ймовірність, що їх там зґвалтують. Тому домовляються йти разом. Нарешті суд прирівняв це до психологічного насильства. Поштовхом став випадок із 17-річною дівчиною. Вона соромилася йти в туалет 46 днів. Хірурги вирізали 2 кілограми калового каміння з її кишківника. При цьому в її чоловіка був ноутбук, два мобільні телефони і мотоцикл. Вона просила повернутися додому одразу після весілля. У її батьків вигрібна яма закрита клейонкою. Суд, чоловікові батьки і громада села не дозволили. Зараз їх розлучать. Таких процесів є не менше трьох сотень. Жінки чесно писали, що хочуть нормальний туалет. Досі суд не вважав це достатньою підставою для розлучення.

Всесвітня організація охорони здоров'я заявила, що понад половина населення Індії не користуються туалетами. Через це кілька разів на рік поширюються епідемії інфекцій. Смертність немовлят до року — одна з найвищих у світі. Уряд запустив державну програму. За два роки мають за державний кошт збудувати туалети в кожному господарстві. Але працівники скаржаться, що в селах жителі не дозволяють зводити туалети. Там, де за опір погрожують штрафами, люди все одно ними не користуються. З наступного року в полях і кущах патрулюватимуть поліцейські, які не дозволятимуть справляти природні потреби.

Зараз ви читаєте новину «Жінкам дозволили розлучатися з чоловіками без туалету». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути