Ексклюзиви
пʼятниця, 11 січня 2019 00:40

Жінка у вегетативному стані народила хлопчика

Протягом 10 років пацієнтка центру для догляду за хворими в американському штаті Аризона перебуває у вегетативному стані. Вона потребувала цілодобового догляду. 29 грудня торік у жінки почалися пологи.

— Вона стогнала, і ніхто не знав, що з нею не так, — розповідають у сюжеті місцевого телеканалу. — Ніхто з персоналу не знав, що вона вагітна, доки не народила.

Медична сестра, яка приймала пологи, каже — хлопчик цілком здоровий.

— Диво, що маля народилося саме й без ускладнень. Адже породілля у вегетативному стані не може тужитися, — говорить лікар Грег Марчанд. Він також упевнений, що попри те, що жінка не може говорити, вона все одно відчувала біль.

Поліція почала розслідування за підозрою в сексуальному насильстві. Збирає зразки ДНК у всіх чоловіків, які можуть бути причетними до зачаття.

Адміністрація клініки всіляко співпрацює зі слідчими. Адже на кону — репутація не лише цього закладу, а й усієї корпорації "Гасьєнда хелс кер", що понад півстоліття у цьому бізнесі. До того ж у пресі з'явилися свіжі звинувачення у зловживаннях персоналу. Мовляв, пацієнтам не забезпечували приватність у моменти, коли ті були оголені або їх мили.

У клініці вже змінили протокол безпеки. Тепер працівники-чоловіки мають заходити до палат пацієнток у присутності жінки.

Людина у вегетативному стані не має жодних ознак притомності. Проте вона може відкривати очі, прокидатися і засинати з певною періодичністю. Серцебиття і дихання відбуваються без підтримки апаратів. Реакції у таких пацієнтів відсутні. Вони не спостерігають очима за предметом, не реагують на голоси, беземоційні. Стан хворих відносять до постійно вегетативного через шість або 12 місяців, залежно від причин. Вийти з нього малоймовірно, але не неможливо.

Зараз ви читаєте новину «Жінка у вегетативному стані народила хлопчика». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути