Ексклюзиви
вівторок, 15 липня 2008 19:38

Зі Швейцарії евакуюють туристів

Зі швейцарського кантона (місцева адміністративна одиниця. — "ГПУ") Тічіно евакуювали 780 туристів. Через зливи у країні почалися повені та обвали.

Упродовж трьох тижнів у Швейцарії була 30-градусна спека. Однак наприкінці минулого над країною пронісся циклон, що приніс опади. У горах випало 10–20 см снігу. Синоптики попереджають: цього тижня температура підвищиться, і сніг розтане. Місцеві жителі побоюються обвалів та виходу річок із берегів.

Від злив постраждали гірські райони країни неподалік міст Лугано та Беллінзон, що на кордоні з Італією. Повалені дерева заблокували дороги, а вода розмила їх. Збитки сягають кількох мільйонів євро. Остаточну суму підрахують, коли вщухне стихія. Більше за все місцеві фермери переймаються за виноградні сади.

— Урожай під загрозою, — розповідає Клето Феррарі, голова фермерської спілки з Тічіно. — Дощі йшли весь червень, аж до 20 числа. Не було й трьох днів поспіль без злив. Потім настала спека. А зараз знову дощі.

Зараз ви читаєте новину «Зі Швейцарії евакуюють туристів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути