понеділок, 06 жовтня 2008 15:59

Землетрус у Киргизії вбив 58 чоловік

5 жовтня в киргизькому селі Нур в Алайському районі стався землетрус. 58 людей загинули, ще півсотні отримали поранення. Стихія зруйнувала 120 із 150 будинків населеного пункту. Зв"язок із районом відсутній. Дороги завалені деревами та залиті болотом. Постраждалих переправляють гелікоптерами до обласного центру Ош.

Землетрус почався о 22:53 за місцевим часом. Сила поштовху становила вісім магнітуд за 12-бальною шкалою Ріхтера. У середньому в світі трапляється один землетрус такої потужності на рік.

Постраждалим виділять по 200 тис. сомів ($5,7 тис.) на відбудову зруйнованих осель. Також грошову компенсацію виплатять сім"ям загиблих. 7 жовтня очікують приїзду до Нура  президента Киргизстану Курманбека Бакієва. Епіцентр землетрусу розташований за 405 км від столиці Алмати.

Тієї ж ночі землетрус стався в китайському повіті Уця. Він розташований за 180 км від кордону Китаю та Киргизії. Сила поштовхів сягала шість магнітуд за шкалою Ріхтера. У серпні через численні поштовхи в китайській провінції Сичуань загинули понад 65 тис. людей.

Зараз ви читаєте новину «Землетрус у Киргизії вбив 58 чоловік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути