Ексклюзиви
четвер, 17 липня 2008 18:24

Жебрачка назбирала 91 кілограм монет

60-річна Лакшмі Дас з індійського міста Калькутта віднесла до банку 91 кг монет. Гроші поклала в чотири відра. Працівники банку рахували їх три дні. Жінка 40 років жебракувала. Зібране відкладала на старість.

— Я знала, що настане день, коли вже не зможу просити, — пояснює Лакшмі Дас. — Розуміла, що буду стара і хвора, тому заощаджувала собі на пенсію.

Поліцейські переконали її, що гроші треба віднести до банку. Інакше їх можуть відібрати. Усього жінка назбирала 30 тис. рупій (понад $600). Серед монет були такі, що давно вийшли з обігу. Однак працівники банку прийняли всі. До того ж відкрили на ім"я Дас рахунок, на який всі охочі можуть надіслати допомогу старій.

26-річний Олександр Кравченко із Києва назбирав понад 5 кг монет. За чотири роки заощадив майже тисячу гривень монетами номіналом в 1 грн. Гроші зберігає у 3-літровій банці. Раніше відкладав монети номіналом у 5, 10, 25 та 50 коп. Кілька місяців тому назбирав 1500 грн і купив собі байдарку. До цього подарував друзям-молодятам банку, в якій було 200 грн по 10 коп. Ті склали в два рази більше й тепер обіцяють подарувати все Олександрові на весілля.

Зараз ви читаєте новину «Жебрачка назбирала 91 кілограм монет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути