неділя, 22 липня 2007 17:04

За використання рабів засудили до страти

Сина місцевого голови комуністичної партії Китаю Вана Бінбіна з провінції Шаньсі минулого тижня засудили до дев"яти років ув"язнення. Він володів підприємством із виготовлення цегли, де використовували працю рабів.

До страти засудили Чжао Яньбіня — одного з наглядачів на цегельні. Він до смерті забив лопатою розумово відсталого працівника, який не надто сумлінно виконував обов"язки.

— Він не давав норму, тому я подумав, що варто його трохи налякати, — пояснює Яньбінь.

Того самого дня винесли вирок ще 28 власникам цегелень, у яких працювали раби. Вони отримали від двох років позбавлення волі до довічного ув"язнення.

Про те, що в провінції Шансі підприємці використовують рабів, стало відомо минулого місяця. Близько 400 батьків розмістили в Інтернеті листа. У ньому розповідали, що їхні діти зникли, і їх, ймовірно, продали в рабство.

Лист швидко поширився, його надрукували в газетах. Справою зайнялася поліція. У кількох провінціях провели облави. Звільнили 576 невільників, серед яких була 41 дитина.

Батьки впевнені, що власники цегелень були попереджені про облави. Бо заявляють про кілька тисяч зниклих дітей. У своєму другому листі вони пишуть, що починають самостійно визволяти рабів.

Звільнені розповідають, що до цегелень, окрім дітей, потрапляють інваліди й селяни, які шукають хоч якусь роботу. Раби працюють 14–20 годин на день за хліб і воду. Власники клеймують їх гарячою цеглою. За погану роботу чи спробу втечі б"ють. Багато хто хворіє. Якщо інфекція невиліковна, раба можуть закопати живцем

Зараз ви читаєте новину «За використання рабів засудили до страти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути