четвер, 09 вересня 2021 07:15

За вбивство родичів чоловіка засудили до 30 років

У Франції 50-річного Юбера Кауіссена засудили до 30 років тюрми за вбивство чотирьох родичів. Вважав, що зять Паскаль Троадек із дружиною заховали золото в підвалі будинку неподалік Нанта.

Думав, ніби тесть-будівельник знайшов скарб у фундаменті 2006-го. Ці 50 кг — частина золота, яке Банк Франції заховав від нацистів під час Другої світової війни. Кауіссен переймався, що його з дружиною позбавили їхньої частки. Шпигував за зятем. Ночував під вік­нами будинку і в гаражі. Підслуховував розмови.

У день злочину Юбер прокрався в дім Троадеків. Хотів вкрасти ключі від підвалу. Перекинув щось на кухні і його помітили. Тоді Кауіссен забив ломом 49-річного Паскаля. Його дружину 49-річну Бріджит і дітей — Себастьяна, 21 рік, і 18-річну Шарлотту вбив у їхніх ліжках.

— Чутки про золото справді ходили, — говорить мати Кауіссена Рене. — Потім зрозуміли — їх розпускав Юбер. Доказів не мав. Троадеки зникли й три тижні ми не знали про їхню долю. Валіз не було, ніби люди втекли. Але на кухні розморожувалося м'ясо. У мийці стояли брудні тарілки. Потім з'ясувалася правда. Я не підозрювала сина. Ніколи не казав, що хоче вбити їх чи заподіяти зло. Юбер працював інженером на військовій базі. Потім роботу покинув, щоб зайнятися пошуками золота.

Наступного вечора Юбер повернувся в дім, щоб прибрати і знищити трупи. Забрав зубні щітки й гребінці — наче люди поїхали кудись. Тіла розчленував. Деякі частини поховав. Інші спалив із закривавленою постіллю. Пізніше поліція виявила 379 фрагментів навколо ферми Кауіссенів у Бретані. Дружину Юбера 52-річну Лідію засудили до трьох років за те, що допомогла ховати тіла. Йому самому загрожувало довічне ув'язнення. Проте адвокати довели, що має психічне захворювання — ускладнену параною. На суді стверджував, що вбив родичів неумисно.

Зараз ви читаєте новину «За вбивство родичів чоловіка засудили до 30 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути