вівторок, 15 серпня 2017 07:20

За полоненого віддали чотири мільйони євро

Автор: www.dailymail.co.uk
  Стефана Макгоуна викрали з готелю разом ще з двома іноземцями. Шість років тримали у заручниках
Стефана Макгоуна викрали з готелю разом ще з двома іноземцями. Шість років тримали у заручниках

Терористи з організації "Аль-Каїда" звільнили з полону британця 42-річного Стефана Макгоуна. Тримали його в заручниках шість років. Макгоуна, шведа Йохана Густавсона і нідерландця Сьяка Ріжке викрали з готелю в Малі. З ними був четвертий турист із Німеччини. Загинув під час викрадення. Ріжке звільнили два роки тому французькі військові.

Макгоун розповів, що його тримали в пустелі.

— До мене ставилися добре, — каже чоловік. — Дуже прикро, що мама померла, доки я був у полоні. Хотів встигнути її побачити. Це сталося у травні. Я спізнився всього на три місяці. У полоні добровільно прийняв іслам. Це релігія для міцних і сильних. Я нарешті зміг побачити, скільки зла в капіталізмі. Мене викрали не тому, що я британець. Їм було взагалі байдуже, хто я. Коли мені казали, що колись випустять, не вірив. Густавсона звільнили влітку.

Стефан розповідає, що його погрожували вбити тричі. Виводили з намету, щоб стратити, а тоді заводили назад. Припинили, коли він прийняв іслам. Тоді дозволили жити не в наручниках і незв'язаним. За територію табору виходити було заборонено. Збудував собі намет із сухої трави. Його погодилися випустити після кількаденної сильної гарячки. Місцевий лікар сказав, що у нього менінгіт.

— Деколи мені хотілося всіх бити. Але тоді я думав, що маю пройти все гідно. І повернутися додому кращою людиною, ніж був до того. На початку серпня повідомили, що маю поїхати в одне місце. В машині сказали, що я вільний і маю пересісти в інше авто. Вийшов, але не знав, що мене чекає. Повірив тільки, коли побачив британців.

Викрадачі вимагали 10 млн євро за кожного заручника. Південноафриканський уряд заперечує, що терористам щось платили. На території ПАР Макгоуна відпустили і передали британцям. Волонтери кажуть, за Стефана віддали 4 млн євро.

Зараз ви читаєте новину «За полоненого віддали чотири мільйони євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути