Ексклюзиви
понеділок, 23 квітня 2007 16:28

За парацетамолом бельгійці їздять до Нідерландів

П"ять автобусів із громадянами Бельгії приїхали минулої суботи до прикордонного голландського містечка Хулст. Закуповували парацетамол у місцевих аптеках.

Так бельгійці протестують проти високих цін на ліки у власній країні. Упаковка такого знеболювального у Нідерландах коштує 50 центів (3,5 грн), а у Бельгії — 4,5 євро (31 грн).

Жителів країни дратують високі ціни на медпрепарати, бо Бельгію вважають найпотужнішим експортером ліків у світі.

Навколо портового міста Антверпен розташовані найбільші фармацевтичні фабрики Європи. Дві бельгійські фармацевтичні компанії — "Пфайзер" та "ДжіЕсКей" — контролюють 10% світового ринку медичних препаратів.

Загалом на території країни виробляється до 15% ліків на планеті. Водночас ціни на медикаменти у самій Бельгії залишаються високими — через те, що майже вся продукція експортується. У Нідерландах знають про проблему бельгійців. Влада Хулста навіть надрукувала для туристів карти міста, де вказані місцеві аптеки.

— Бельгійці завжди їздили до нас. Спочатку за вершковим маслом — найкращим у Європі. Нині більше розбирають ліки, — каже представниця муніципалітету.

Зараз ви читаєте новину «За парацетамолом бельгійці їздять до Нідерландів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути