Ексклюзиви
пʼятниця, 01 серпня 2008 17:49

За квартал у ліжку заплатять 17 тисяч доларів

$17 тис. або ж по $10 за годину заплатить Національне аерокосмічне агентство США (НАСА) учасникам нового експерименту. У рамках дослідження люди мають  перебувати в ліжку три місяці. Таким чином у НАСА вивчатимуть вплив невагомості на організм. Тому імітуватимуть її на Землі.

Ліжка учасників експерименту нахилені до підлоги. Їхні голови нижче ніг. У такому положенні можна справляти фізіологічні потреби, приймати душ, користуватися Інтернетом та дивитися кіно.

По завершенні дослідження волонтерів ще кілька місяців обстежуватимуть лікарі. Вони слідкуватимуть за реабілітацією організму.

Учасники дослідження оцінюють своє завдання як неважке.

— Я хочу допомогти космічній програмі — зробити наших космонавтів здоровішими, аби вони успішніше вивчали Марс, — пише у своєму інтернет-щоденнику учасниця з ліжка. — До того ж за останні 10 років мені не вдавалося так розслабитися та відпочити.

НАСА планує найближчим часом вивчити межі здатності людини до усамітнення. У вересні цього року кілька волонтерів на півтора року відправляться до ізольованих капсул. У такий спосіб в аерокосмічному агентстві хочуть переконатися в тому, що космонавти переноситимуть дальні польоти без психологічної шкоди.

Зараз ви читаєте новину «За квартал у ліжку заплатять 17 тисяч доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути