Ексклюзиви
понеділок, 19 березня 2007 14:13

За голову письменниці пропонують 11 тисяч доларів

Мусульманська організація "Індійська об"єднана рада" призначила нагороду за вбивство письменниці з Бангладеш. 500 тис. рупій ($11 319) пообіцяли виплатити тому, хто принесе голову 44-річної Таслімі Насрін.

1994 року письменниця видала роман "Ганьба". У творі йдеться про переслідування індуїстської родини мусульманами у Бангладеш. У країні книжку відразу заборонили. За образу ісламу Насрін засудили на рік умовно. Вона виїхала до Європи. Пізніше захотіла повернутися на батьківщину. Однак побоялася, що її там уб"ють, тому оселилася в Індії. Однак і там місцеві мусульмани вважають Насрін ворогом.

— Своєю писаниною вона зганьбила всіх нас, незважаючи на країну. Її однозначно треба вбити і відрізати голову, — впевнений керівник "Індійської об"єднаної ради" Реза Хан.

Однак, за його словами, Насрін може просто вибачитися, спалити свої книги і поїхати до іншої країни.

Інші мусульманські організації Індії засуджують таку радикальність. На їхню думку, ці заяви створюють надмірно жорстокий образ мусульман. Утім, ідею про спалення книжок підтримали.

1995 року Насрін отримала премію "За свободу духу імені Андрія Сахарова" від Європейського парламенту. Вона — лауреатка численних конкурсів та почесний доктор Гентського університету Бельгії. Її твори переклали більш як на 20 мов.

Окрім боротьби за права індуїстської меншості у країнах Південно-Східної Азії, Насрін відома також своїми феміністськими поглядами. Вона тричі виходила заміж і тричі розлучалася. Дітей не має.

Зараз ви читаєте новину «За голову письменниці пропонують 11 тисяч доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути