вівторок, 12 червня 2007 17:49

За два дні народилося дві шестерні

Близько другої години ночі в неділю 24-річна американка Браянна Моррісон із міста Міннеаполіс, штат Пенсильванія, народила шестеро дітей. Через десять годин у іншої жительки США, 32-річної Дженні Меш із Аризони теж з"явилася на світ шестерня.

Обоє жінок народили після штучного запліднення. До того вони лікувалися від безпліддя. Діти з"явилися передчасно. Браянні робили кесарів розтин на 22-му тижні вагітності. Дженні народила на 30-му.

Усі діти важать 300–450 грамів. У них недорозвинені внутрішні органи. Поки малюки в критичному стані.

Браянна і Раян Моррісони одружені два роки. Понад десять місяців жінка намагалася завагітніти, та все марно. Через кілька місяців після штучного запліднення медики побачили, що в утробі жінки розвиваються шість зародків. Подружжю запропонували зменшити їх кількість, щоб решта народилися здоровими.

Пара відмовилася від пропозиції лікарів. Таке саме рішення прийняли і Дженні Меш із чоловіком. Хоча новина про шість дітей спочатку налякала їх. Однак подружжя вирішило, що зможуть виховати усіх.

Шестерні народжуються вкрай рідко — один раз на більш ніж 4 млн випадків. Однак шанси збільшуються при штучному заплідненні. Проте діти практично ніколи не народжуються вчасно.

Зараз ви читаєте новину «За два дні народилося дві шестерні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути