четвер, 18 жовтня 2007 17:48

Вуличний дантист пломбує зуби за долар

  Вуличний дантист одного з індійських міст вирівнює клієнтові зуби
Вуличний дантист одного з індійських міст вирівнює клієнтові зуби

В Індії працюють 80 тис. дипломованих стоматологів. Попри це, на вулицях великих міст досі можна зустріти зубодерів, які лікують зуби дідівськими методами.

Їхніми послугами користуються тільки найбідніші. Вуличні стоматологи беруть 1–2% від тієї суми, яку треба викласти в клініці. Але й методи в них відповідні. Жодної анестезії при лікуванні не передбачається, тож клієнти часто непритомніють від болю. Кров і слину вони спльовують у вуличний пил. Однак на брак клієнтів тут не скаржаться. Індуси звикли до обслуговування на вулицях. Тут можна підстригтися, помитися, почистити взуття й поїсти. Тож вуличні дантисти працюють тут сотні років. А перша стаціонарна стоматологічна клініка з"явилася тільки 1958 року.

Уся родина 50-річного вуличного дантиста Махендера Сінґа з міста Джайпур — стоматологи. Колись цього ремесла його навчив батько. Тепер він передає ази професії своєму синові. Каже, навіть його брати, які живуть в Англії, — стоматологи. Але в них є власні кабінети.

— Я з бідної сім"ї. Тому працюю тут. Намагаюся лікувати бідних людей, — каже Сінґ.

Він розповідає, що до нього приходять лікуватися навіть люди, які працюють у медичних закладах. Їм подобається, як Сінґ розмовляє з ними. До того ж вуличний дантист бере смішні гроші — десь долар за пломбу, трохи більше — за відбілювання.

Зараз ви читаєте новину «Вуличний дантист пломбує зуби за долар». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути