неділя, 13 травня 2007 16:43

Випускники покрали на пам"ять таблички з бібліотек

Автор: фото: REUTERS/Shannon Stapleton
  Випускниці Нью-Йоркського університету купаються у фонтані після отримання дипломів. Цього року заклад відсвяткував 175-ту річницю з часу заснування
Випускниці Нью-Йоркського університету купаються у фонтані після отримання дипломів. Цього року заклад відсвяткував 175-ту річницю з часу заснування

Раніше американський квартал Ґрін Вілідж у Нью-Йорку вважався улюбленим місцем богеми. Тут свого часу жили письменники Марк Твен, Едгар По, Герман Мелвіл.

Нині там на площі Вашингтона — гуртожиток Нью-Йоркського університету. Це один із найкращих навчальних закладів Сполучених Штатів.

Минулого тижня він святкував 175-ту річницю з часу заснуванння. На церемонію вручення дипломів студентам ювілейного випуску прийшло 19 тис. осіб.

Серед них були й колишні випускники, знаменитості: 61-річний режисер Олівер Стоун, директор музею "Метрополітан" Філіп де Монтебелло, 70 років, музикант Боб Ділан, 65 років.

Цього року дипломи отримали 6 тис. студентів. Після офіційної церемонії відсвяткували бурхливо. Майже всі полізли купатися у фонтані посеред площі. Наступного дня виявилося, що на пам"ять викрали ледь не половину табличок із навчальних корпусів і бібліотек.

Випускники впевнені, що мають забезпечене майбутнє. Їх завжди охоче беруть на роботу. Найкращими у закладі вважаються медичний та фінансовий факультет, а також школа мистецтв.

Університет закінчили 23 нобелівські лауреати, 12 володарів Пулітцерівської премії. Там  навчалося більше переможців "Оскару", ніж у будь-якому іншому американському університеті. Серед них — режисери Вуді Ален, Джоел Коен, Мартін Скорсезе, актриса Анджеліна Джолі та сценарист Чарлі Кауфман.

У перший рік роботи заняття відвідували 158 студентів. Нині їх тут 40 тис. — майже з усіх країн світу.

Зараз ви читаєте новину «Випускники покрали на пам"ять таблички з бібліотек». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути