Ексклюзиви
вівторок, 15 січня 2008 18:05

Від снігу в Афганістані загинуло 120 людей

Автор: фото: REUTERS/Omar Sobhani
  Афганські діти грають на льоду в столиці Кабулі. Останні кілька днів у країні тримається мінусова температура і падає сильний сніг
Афганські діти грають на льоду в столиці Кабулі. Останні кілька днів у країні тримається мінусова температура і падає сильний сніг

Щодня в Афганістані від морозу та снігопадів помирають люди. Минулої ночі у провінції Дай-Кунді під лавиною загинуло п"ятеро осіб. Ще шестеро замерзли у провінції Герат. У Фар"ябі від застуди пішло з життя двоє дітей. Загальна кількість жертв сягнула 120 осіб.

За два тижні снігопадів і морозу втрачено близько 30 000 голів великої та малої рогатої худоби. Через те, що дороги і перевали завалені сніговими заметами, майже в усіх провінціях країни вдвічі підвищилися ціни на продовольчі товари.

Деякі жителі провінції Німруз у понеділок вперше побачили сніг. За ніч випало майже 20 см опадів. Старожили згадують, що востаннє він був 20 років тому.

У бразильському штаті Сан Паулу щонайменше 27 людей уже загинули в воді чи від зсувів ґрунту після кількаденної зливи. Понад 30 тис. будинків зруйновані.

— Літні грози та зливи — звичайне явище для цієї пори року. Проте ми маємо справу з рекордними опадами за надто короткий період, — кажуть у метеорологічній службі штату. — Лише в понеділок випала місячна норма дощів.

У власному будинку, що в місті Сан Хосе дос Кампос, утопилася 85-річна жінка, яка через хворобу була прикута до ліжка. У понеділок на міському пляжі знайшли тіло рибалки. А після зсуву ґрунту з-під завалів будинку дістали загибле подружжя.

Дощі тривали протягом минулого тижня. Найбільше постраждали Сан Паулу та бідні гірські регіони Ріо-де-Жанейро. Без даху над головою залишилося понад 15 тис. людей. Їх евакуювали до притулків у школах, церквах та спортзалах. Вода пошкодила телефонні лінії та електромережі. Деяких районів можна дістатися лише по воді.

Зараз ви читаєте новину «Від снігу в Афганістані загинуло 120 людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути