Ексклюзиви
вівторок, 07 серпня 2007 18:29

Від повені постраждали найбідніші регіони

Повені в Південній Азії забрали життя вже більш як 1200 людей. Ще 19 млн залишилися без даху над головою. Найбільше постраждали Індія, Бангладеш та Непал.

В Індії затопило два найбідніших та найбільш заселених регіони — штати Уттар-Прадеш та Біхар. У першому у воді опинилося 2400 сіл. У Біхарі змило більш як 70 000 будинків. Деякі люди відмовлялися покидати свої домівки. Загинули під завалами або потонули.

Стихійне лихо розпочалося через двотижневі мусонні дощі. Крім того, у річки Ґанґ та Брахмапутра потрапили талі води з гімалайських льодовиків. Експерти кажуть, що через глобальне потепління Південній Азії найближчими десятиліттями загрожують страшніші повені.

— Я поділила маленький шматочок хліба між моїми чотирма дітьми. Сама я голодувала. Але ми вижили, — розповідає Сірай Ахмед із тимчасового табору біженців. Її глиняний будинок змило водою.

Евакуйованих людей розміщують також на залізничних коліях. Приводять сюди і свійських тварин. У табори з гелікоптерів скидають їжу, сірники, свічки та одяг. Зараз найбільше бояться інфекційних хвороб: малярії, енцефаліту, тифу, які поширюються через воду і комах.

Влада повідомляє, що дощі вже стихли. Вода у більшості річок почала спадати.

Влада заявляє, що в країні вистачає ліків та їжі, тож іноземна гуманітарна допомога не потрібна. Політичним партіям також заборонили допомагати та брати участь у рятувальних роботах.

Зараз ви читаєте новину «Від повені постраждали найбідніші регіони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути