четвер, 03 грудня 2020 07:15

Від коронавірусу за тиждень померли батько, мати та дочка

У російському Санкт-Петербурзі від коронавірусу за тиждень померли 64-річний батько, 61-річна мати та їхня 36-річна дочка на восьмому місяці вагітності. Дитину врятували.

Світлана Павлова працювала адміністратором у стоматологічній клініці. У жовтні її батькові зробили операцію на серці. Дружина й донька провідували його в лікарні. Родичі припускають, що саме там усі заразилися.

— Світлана береглася, — розповідає двоюрідна сестра жінки Лариса. — Це бажана вагітність для неї. Зайвий раз не виходила. Але коли дядька Кирея прооперували, вони з тіткою пішли до нього.

Батька Світлани виписали 28 жовтня, а вже ­наступного дня забрала "швидка" з підозрою на Covid-19. Чоловік помер 5 листопада. За три дні не стало доньки. Лікарі врятували хлопчика — зробили екстрену операцію, доки мати була підключена до апарату ШВЛ. Світлана встигла придумати ім'я — Кирей, на честь діда. А 12 листопада померла її мати. Тіла забрав поховати старший брат батька Світлани. Новонародженого готові всиновити його донька Лариса й біологічний батько малюка. Але родичі стверджують, що підстав для цього немає — Світлана не спілкувалася з ним. Дитина успадкує дві квартири в Санкт-Петербурзі.

— Офіційна статистика кількості померлих — занижена, — говорить журналістка Валентина Авєріна. — Влада каже, що від коронавірусу померла лише одна вагітна. А ми маємо свідчення вже чотирьох родин. Усі документи я бачила. Двоє немовлят загинули в утробі.

У Росії на 145 млн населення зафіксували 2,3 млн хворих. Майже 40 тис. росіян померли. Країна перебуває на четвертому місці за кількістю хворих на Covid-19 і на 10-му за кількістю смертей у світі.

Зараз ви читаєте новину «Від коронавірусу за тиждень померли батько, мати та дочка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути