Ексклюзиви
середа, 07 травня 2008 17:36

Від кишкової інфекції померло 26 дітей

За останніх кілька днів у східній китайській провінції Аньхой кишковими інфекціями заразилося майже 3 тис. дітей у віці до 6 років. 26 дітлахів померло. Інфекція продовжує розповсюджуватися китайськими містами й селами. Загалом за останній тиждень у КНР захворіло майже 8,5 тис. дітей.

Новому видові кишкової інфекції дали назву ентеровірус 71. Вірус потрапляє в організм через слизову оболонку травного тракту та дихальні шляхи. На ногах, руках та язиці з"являються червоні й сіруваті плями, підвищується температура, починається головний біль і блювота. Побічним ефектом інфекції може бути менінгіт, набряк легенів або параліч. У деяких випадках хвороба призводить до смерті.

Ентеровірус поширюється швидко: протягом 2, 3 та 4 травня у містах Аньхоя зафіксували майже 2 тис. нових хворих. Батьки намагаються вберегти дітей за допомогою пов"язок на обличчі та промивання шлунка. У медиків немає вакцини проти вірусу.

У Міністерстві охорони здоров"я Китаю попереджають, що пік інфекції припаде на червень-липень нинішнього року. Зараз у спеціальному штабі боротьби з ентеровірусом працюють спеціалісти з усієї країни.

Зараз ви читаєте новину «Від кишкової інфекції померло 26 дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути