Ексклюзиви
пʼятниця, 14 липня 2017 07:00

У парку виставили радіоактивну зенітку

Зенітка, виставлена біля Монумента невідомому солдатові в парку Архангельська, виявилася радіоактивною. Зброя випромінювала радіоактивних речовин у 150 разів більше норми.

Зенітку виставили в парку чотири роки тому. Відремонтувати її не можуть, тому подарували місту, пояснили у військовій частині. Нещодавно житель Архангельська Дмитро Сурін вирішив перевірити рівень радіації в основних пам'ятках.

— У мене є портативний вимірювач, — розповідає Сурін. — Коли побачив цифри біля зенітки, подумав, це якась помилка. Прийшов із професійним — цифри ті самі. Щовихідного сюди приходять гуляти родинами. Діти люблять вилазити на зенітку. Коли зателефонував у Міністерство надзвичайних ситуацій, приїхали одразу. За кілька годин зенітки вже не було на місці. Напевно, в частині забули витягти радіоактивні деталі, казали експерти. То була зброя часів Другої світової. Її мали утилізувати, за стандартами.

Зброя пройшла всі необхідні перевірки перед установленням, повідомили в мерії. Небезпечного рівня радіації тоді не виявили.

Зараз ви читаєте новину «У парку виставили радіоактивну зенітку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути