Ексклюзиви
понеділок, 19 травня 2008 19:19

В Індії безплатно стригтимуть школярів

Уряд північно-індійського штату Джарканд вирішив безплатно стригти школярів. Для цього урядовці залучать до роботи близько 40 тис. перукарів. Таким чином місцева влада сподівається зацікавити дітей ходити до школи.

Джарканд вважають одним із найбідніших штатів Індії. Батькам бракує грошей, щоб зібрати дітей до школи. Рівень неписьменності у штаті сягнув 54%.

Місцевим жителям подобається ініціатива влади. Вони кажуть, що стригтися в місті — дорого. А ходити з довгим волоссям — негігієнічно. Перукарі також задоволені. На місяць їм платитимуть по $25. На їхні послуги уряд штату витратить майже мільйон доларів. У школі працюватимуть кілька спеціалістів по три дні на тиждень.

Ще одним заходом задля приваблення учнів до навчання стало рішення святкувати дні народження дітей у навчальних закладах. Чиновники організовуватимуть свята, вітаючи та пригощаючи школярів у класах.

Ще до часів британської колонізації в Індії волосся стригли вогнем. Нині індійський перукар Акіль Кіратпурі, якому мистецтво "гарячої стрижки" передали у спадок діди та прадіди, підстригає волосся за допомогою свічки і гребінця.

Зараз ви читаєте новину «В Індії безплатно стригтимуть школярів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути