Ексклюзиви
понеділок, 29 вересня 2008 17:15

В Австралії дозволили клонувати ембріони

Австралійська фірма "Сідней Ай Ві Еф" уперше у світі отримала дозвіл на клонування ембріонів. Компанія спеціалізується на штучному заплідненні. Має у своїх активах 7,2 тис. донорських яйцеклітин.

Людські ембріони клонуватимуть як сировину для видобутку стовбурових клітин. Зародкам не даватимуть розвиватися. Перенесення зародка в матку заборонене.

Однак у всіх інших країнах світу не дозволено навіть це. Отримання стовбурових клітин з ембріонів вважається аморальним.

Американський учений Девід ван Генд вважає, що своїм дозволом австралійський уряд пішов шляхом найменшого опору. Стовбурові клітини можна отримувати й без клонування ембріонів.

— Це відразливо, ми не повинні створювати живі організми лише для того, щоб знищити їх. На це немає ніякої наукової потреби, — каже доктор.

Він пояснює, що ще 2006 року американці запропонували метод відокремлення від ембріона клітини, яка здатна розвиватися в клітинні ланцюги. Така процедура не перешкоджає подальшому розвитку зародка.

Зараз ви читаєте новину «В Австралії дозволили клонувати ембріони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути