Ексклюзиви
вівторок, 03 квітня 2018 00:15

Юлія Скрипаль отямилася після отруєння

Донька колишнього працівника Головного розвідувального управління РФ 66-річного Сергія Скрипаля Юлія, 33 роки, отямилася після отруєння нервово-паралітичним газом "Новичок" у британському Солсбері. Про це повідомляють британські медики.

Жінка вийшла з критичного стану, почала розмовляти. Вона може їсти й пити. Її стан покращується.

— Юлія добре реагує на лікування, але ми продовжуємо надавати допомогу, — говорить Крістін Бленшард, головний лікар госпіталю в Солсбері. — Я пишаюся нашими фахівцями й усіма, хто їх підтримує.

Британські правоохоронці розраховують отримати від неї важливі свідчення.

Сергій Скрипаль із 16 березня перебуває в комі. Його стан важкий, але стабільний, кажуть лікарі. Також до медиків звернулися понад 20 людей.

Сергій і Юлія Скрипалі потрапили до лікарні 4 березня. Їх у тяжкому стані виявили біля торгового центру. Стали жертвами розробленого в СРСР нервово-паралітичного газу "Новичок", припускають. До лікарні потрапив також поліцейський офіцер Нік Бейлі. Він першим прибув на виклик. 7 березня Бейлі впав у кому, але наступного дня опритомнів.

Потерпілі отруїлися в будинку Скрипалів у Солсбері, говорять експерти. На ручці вхідних дверей знайшли найбільшу кількість отрути. Бейлі був єдиним свідком, хто відвідав будинок у день нападу. Це є ще одним доказом на користь цієї версії.

Отруєння призвело до дипломатичної війни між країнами Заходу та Росією. Велика Британія видворила 23 російських дипломатів. У Москві відповіли дзеркально — вислали таку ж кількість британських.

На знак солідарності з Лондоном 60 працівників дипвідомств вислали США, закрили російське консульство. У відповідь Кремль закрив американське в російському Санкт-­Петербурзі.

До санкцій долучилися щонайменше 30 країн світу. Вислали загалом понад 150 російських дипломатів і відкликали своїх послів із Москви. Також зі столиці Росії відкликав сімох дипломатів альянс НАТО.

Керівник російської зовнішньої розвідки 63-річний Сергій Наришкін зізнався, що серед висланих росіян були працівники його відомства.

Зараз ви читаєте новину «Юлія Скрипаль отямилася після отруєння». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути