вівторок, 24 березня 2015 07:15

У Тихому океані з'явився новий острів

За 45 км від столиці Тонгатапа держави Тонга у південній частині Тихого океану після виверження підземного вулкана виник острів. Завдовжки 1,8 км, завширшки 1,2 км. Учені попереджають, що за кілька місяців він може розсипатися й опинитися під водою.

Острів складається з вулканічного шлаку темної породи і кристалів. Вулкан Хунга Тонга-Хунга Хаапай почав вивергатися у грудні торік. За кілька днів з'явилися контури острова. Перші фото зробив італієць Джанп'єро Орбассано, власник місцевого готелю.

– Не щодня посеред океану утворюються острови, – каже Орбассано. Переїхав у Тонга 20 років тому. – Вирішив подивитися та показати синові. З вулкана був гарний краєвид. Суходіл – твердий, але теплий. Посередині – озеро. Вода має смарагдовий колір та запах хімічних речовин. Там поселилися морські птахи. Відклали яйця. На поверхні було багато каміння. Острів схожий на Місяць.

Зараз ви читаєте новину «У Тихому океані з'явився новий острів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути