четвер, 27 лютого 2020 07:15

"У супермаркетах натовпи. Гребуть консерви, солодощі й пасту"

Автор: REUTERS
  Чоловік виходить із супермаркету в італійському місті Казальпустерленго. Влада обмежила виїзд звідти через три підтверджені випадки захворювання на коронавірус Covid‑19
Чоловік виходить із супермаркету в італійському місті Казальпустерленго. Влада обмежила виїзд звідти через три підтверджені випадки захворювання на коронавірус Covid‑19

Семеро людей в Італії померли, у 229 підтвердили зараження коронавірусом Covid‑19 станом на ніч понеділка. Понад 20 — у тяжкому стані. Минулої п'ятниці хворих було троє.

У країні закрили туристичні місця, скасували приватні свята, навчання в школах та університетах. У Венеції перервали карнавал. Там знайшли двох хворих. У Мілані не відбудуться модні покази і футбольні матчі. Заборонили проводити зібрання в церк­вах. Запровадили режим обмеженого пересування. Людей із підозрою на вірус триматимуть на карантині.

— Нам не вдалося уникнути паніки, — каже поліцейський із Мілана Лоренці Альтріні. — У супермаркетах натовпи. Гребуть консерви, солодощі й пасту. В аптеках б'ються за захисні маски. Відправили туди поліцейських. Хоча просимо всіх сидіти вдома. Міністр охорони здоров'я наголошує, що особливо дбати треба про літніх. Стежимо, аби не було погромів. Люди агресивно реагують на китайців і японців.

В Іспанії коронавірус знайшли у трьох. Ізолювали готель із тисячею відпочивальників на острові Тенеріфе. Там жив заражений італієць.

У Південній Кореї майже 900 недужих. Більшість із міста Тегу. Там 2,4 млн жителів. Восьмеро померли. Влада Китаю обмежила в'їзд для південнокорейців. Багато людей заразилися від 61-річної жінки на церковних службах у Тегу. Ходила до церкви попри симптоми. Двічі відмовлялася пройти тест на вірус. В їхній секті вважають, що хворіють лише люди зі слабкою вірою. Це 31-й підтверджений випадок коронавірусу в країні.

В Японії 850 заражених. Більшість випадків пов'язують із лайнером "Даймонд Прінцесс", що стоїть на карантині в Йокогамі. Хворим радять залишатися вдома, якщо симптоми неважкі й нагадують застуду. До лікаря можна їхати, якщо температура тримається понад чотири дні. У старих людей і вагітних жінок — довше двох. Медзаклади матимуть години прийому лише для пацієнтів із підозрою на цей вірус. У більшості компаній до­зволили працювати з дому. Хто добиратиметься в офіс, можуть приїжджати раніше або пізніше, щоб уникнути скупчення людей у транспорті.

У вівторок у світі було понад 80 тисяч заражених коронавірусом людей. Померли 2,7 тисячі.

Зараз ви читаєте новину «"У супермаркетах натовпи. Гребуть консерви, солодощі й пасту"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути