У меню ресторану "Сторхен", що в швейцарському містечку Вінтертур, є страви з вмістом грудного молока. Власник закладу Ганс Лочер пропонує гостям супи та соуси, що містять 75% жіночого грудного молока. Також можна замовити стейк чи відбивну на цій рідині.
Нещодавно ресторатор почав пошук жінок-донорів. За 400 мл Лочер обіцяє $6.
— Ми всі виросли на маминій груді. Чому би нам не включити знайомий із перших годин життя делікатес у щоденний раціон? — говорить швейцарець.
Ресторатор почав експериментувати з молоком, коли в нього народилася донька. Каже, аби рідина мала необхідну консистенцію, треба додавати трохи збитих вершків.
Швейцарська санепідемстанція ставиться до ідеї Ганса Лочера неоднозначно. Із одного боку, використовувати грудне молоко в їжу жодним законом не заборонено. Із іншого, через нього можуть передаватися різні інфекції. Дехто кваліфікує вживання такого молока як канібалізм.
Коментарі